Breath (Respiră)

Breath este povestea adevărată a lui Robin. Un tânăr plin de viață, frumos și aventurier trăiește viața din plin, mai ales atunci când o întâlnește pe ea.
Doar o privire, iar frumusețea ei îl acaparează cu totul. Călătoresc împreună, se ocupă de afacerea lui de Ceai din Africa și totul pare să fie minunat, mai ales în momentul în care ea îi spune că vor avea un copil.

Dar viața ia o întorsătură ciudată, iar Robin se îmbolnăvește. Fiind diagnosticat cu poliomielită, este nu doar greu ci și devastator. Asta îl și face să-și dorească moartea, însă iubita lui soție îi stă alături și-l convinge că trebuie să trăiască nu doar pentru ea ci și pentru copilul lor.

Robin alege să trăiască și mai mult de atât, este norocos să aibă lângă el niște prieteni atât de buni cu ajutorul cărora își duce viața mai ușor. Ajutat de unul dintre ei, construiește o mașinărie care poate respira mecanic pentru el și, deși paralizat de la gât în jos, călătorește în Spania unde are parte, alături e soția, fiul lui și alții străini întâlniți pe drum, de o aventură minunată.

Breath

Imagine via rogerbert.com

Dar știm cu toții că nu mereu există doar lapte și miere și că viața uneori îți mai oferă și alt fel de finaluri. Robin intră în tot felul de ONG-uri care ajută oamenii cu boala precum a lui și aceștia ajung să aibă parte e scaune proiectate să respire pentru ei, la fel ca și al lui. Cu toate astea, după mai mult de 11 ani de boală, plămânii lui încep să cedeze din cauza aparatului care-i irită de atâta timp.

Din nou trebuie luată o decizie. Și tot cu gândul la dragoste – dragostea ce i-o poartă femeii de lângă el care nu l-a părăsit nici o clipă și dragoste față de fiul lui Johnatan, care-i seamănă atât de mult.
Ce alege Robin? Vă îndemn să vă uitați la filmul inspirat dintr-o poveste cu adevărat reală și să vedeți finalul.

Breath nu este doar o dramă, ci și o poveste despre iubire, despre sacrificiu și despre luptă. Trăim într-o lume în care totul ni se pare greu, uitând că de fapt există drame cu adevărat mai mari. Trebuie doar să găsim forță să trecem peste, să învățăm să luptăm.

2 Comments on Breath (Respiră)

 1. Mulţumesc pentru recomandare! Sună interesant tare.
  La mulţi ani, draga mea!

  • Cu mare drag!
   Eu cu greu mă decid asupra unui film sau a unei cărți, dar dacă merită simt că trebuie să o recomand.

   La mulți ani! Să ai un an nou și mai bun, și mai prosper, și mai frumos!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest