Iubește omul de lângă tine, nu-i frânge aripile

Iubește omul de lângă tine, nu-i frânge aripile când abea învață să zboare.

Azi nu e despre mine. Vorbind cu un om drag sufletului meu, am realizat că nu întotdeauna este despre mine.

Azi nu e despre trăirile mele. N-o spun pentru mine. O spun pentru acele suflete care iubesc pentru prima dată cu toată inima, dar nu apucă să ajungă în mijlocul grădinii cu trandafiri căci vine furtuna.
O spun pentru acele inimi care bat atât de tare încât pot sparge cerul, însă li se sparge inima mai repede decât ar fi apucat să inspire.

Dragostea, pe cât este de frumoasă, pe atât este de grea. De cele mai multe ori nu oamenii o fac să fie grea, ci viața. Destinul. Habar nu am.
Însă de celelalte “cele mai puține ori” sunt oamenii cei care decid să rupă floarea iubirii de la mijloc și s-o arunce undeva pe marginea drumului, uscată și fără speranță.

Iubește omul de lângă tine

Imagine via pinterest.com

Și nu ai cum să rămâi indiferent. Sau de fier. Sau ascuns. Esența din centrul pieptului tău răbufnește și te face lovește atât de tare încât cazi la pământ udând pământul cu toata dragostea ce-ți curge din ochii îngreunați. Nu ai fi crezut. Ai fi băgat mâna în foc.

Păi..așa e iubirea uneori. E o surpiză mare într-o cutiuță mică. Norocos este cel care găsește cutiuța perfectă, iar pentru celălalt, căruia îi cade în mâini cutiuța mai puțin perfectă, rămâne speranța unui nou început și a unei…experiențe.

Cam așa este sentimentul acesta absolut, pe care îl numim dragoste. Însă este unic și special. Nimic nu te face să simți nai mulți fluturi în stomac așa cum te face ea, dragostea. Și nimic nu e mai frumos și mai pur, deși acest pur se murdărește adeseori. E riscantă, însă surprinzătoare. E lină și calmă sau dură și nebună, însă există și se simte. Se trăiește.

Oricum ar fi, dragostea este meritul nostru cel mai de preț într-o lume în care este foarte greu să o mai găsești și, mai ales, să o păstrezi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest