Astăzi vreau să vorbesc despre..oameni

Astăzi vreau să vorbesc despre oameni. Despre măștile lor, care de cele mai multe ori sunt puse pentru a se apăra; despre încredere și despre adevăr.
Până la vârsta asta am trăit câteva lucruri care m-au ajutat nu doar să înțeleg, ci și să mă maturizez. Am învățat câte puțin despre oameni, despre în cine să am încredere și în cine nu, despre cum să citesc un om și cum să mă feresc de alții. Însă ceea ce nu am reușit încă să învăț este cum să-i înțeleg.

A ști să citești un om și a putea să-l înțelegi, deși pare cam același lucru, este de fapt total diferit. Pot să citesc un om privindu-l în ochi sau citindu-i gesturile, respectiv dacă mă privește cu ură, cu compătimire, cu bucurie, dacă e trist sau dacă este fericit, însă e foarte greu să înțelegi pe toată lumea, chiar și atunci când treci prin stări sau momente asemănătoare lui.

Astăzi vreau să vorbesc

Imagine via pinterest.com

Sunt de ceva timp într-o țară străină care ușor, usor începe să-mi devină un mic acasă și am întâlnit diferiți oameni. Cu unii m-am împrietenit, cu alții am devenit doar simple cunoștințe, iar pe alții i-am evitat cât am putut. De ce i-am evitat? Pentru că le-am citit intențiile. De ce nu le-am înțeles intențiile? Pentru că încă nu știu cum.

Dar știu un lucru. Că atunci când spui despre un om că este rău sau bun e doar o opinie pe care ți-o formezi despre cineva atunci când e sau nu e în concordanță cu ceea ce gândești sau faci tu. La fel cum si alții pot gândi același lucru despre tine.

Pentru că fiecare om are ceva bun în el și poate fiecare om crede că are dreptatea lui, iar alții greșesc. Pentru că fiecare face ceea ce crede că este mai bine și mai corect pentru el și poate, crezând, și pentru alții. Spui despre un om că e nemernic pentru că simți că-ți face rău, dar el, în amărăciunea lui, crede că are dreptate, că e corect. Iar atunci când ceilalți îl blamează își acoperă chipul cu o mască plină de amărăciune, de ranchiună, de răutate.

Poate ar trebui să încercăm să fim mai înțelegători unii cu alții pentru a putea, într-adevăr, să înțelegem. Să ascultăm mai mult. Să găsim căi de mijloc.

8 Comments on Astăzi vreau să vorbesc despre..oameni

 1. Oameni…simpli oameni! nu cred ca exista vreo reteta pt a intelege fiecare om in parte, intentiile/faptele sunt rezultatul consecintelor din trecut.
  De multe ori preferam o “lume interioara” cu riscul de a nu fi intelesi!

 2. Ne grăbim să punem etichete, nu mai avem răbdare să-i înţelegem pe cei de lângă noi.

 3. Sfat: Ai grijă, oamenii sunt răi!

  • Majoritatea au deprins răutăți de nedescris, știu. Încă învăț să mă feresc de ei.
   Însă există și bunătate in oameni și am avut norocul să-i întâlnesc 🙂

 4. Fiecare își urmărește interesul, prioritățile, planurile…atat timp cat ești intersectata cu planurile lor și faci parte din prioritățile lor, vei avea parte de bunătate…cand nu va mai fi așa…poți sa te aștepți la orice din partea lor…aproape sigur te-ai lovit și tu de chestia asta…

  • Da, de nenumărate ori. Din păcate este un lucru tot mai actual în ziua de azi, să spun așa.
   Norocul meu este că încă mai am oameni buni, puțin dar buni, lăngă mine și am trecut ușor peste evenimentele astea neplăcute.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest