Oricât de mult aș vorbi despre tine

Oricât de mult aș vorbi despre tine, oricât te-aș contempla nu pot să exprim toată iubirea pe care ți-o port chiar și acuma, toată admirația care rămâne încolțită în inima mea pentru tot restul vieții.

Ai fost mai mult decât pot vreodată să aștern în cuvinte. Cel mai sincer și integru om pe care l-am avut în viață și peste care niciodată nu voi mai da. Nu este posibil.

Ai fost puternic, stâl al casei și tot ceea ce făceai era pentru familie – copii și nepoții tău. Bineînțeles că bunica, soția pe care ai protejato de greutăți, a fost cea mai norocoasă. Tu duceai greul casei, al muncii; tu făceai cumpărăturile, tu îți îmbărbătai nepoatele când aveau momente de confuzie. Ai făcut totul pentru că ai vrut, pentru că îți plăcea, pentru că erai un Domn!

Nu contenesc cu cuvintele de laudă, pentru că nu am cum altfel. Ești amintirea dragă care mă însoțește mereu. Am mai spus-o, tataie, tu mi-ai fost tată. Tu vorbeai cu mine despre școală mult, îmi strângeai mâna pentru a mă întări. Îmi insuflai pasiunea ta pentru medicină, iubeai să îți faci meseria.

Oricât de mult

Imagine via pinterest.com

Acum doi ani jumate te-am văzut ultima dată și am încă în fața ochilor mei imaginea ta clară. Când mi-ai spus că nu am să te mai găsesc data viitoare, nu am vrut să cred, deși sufletul știa deja. Ți-am făcut promisiunea de a ma întoarce, doar că m-am întors să te conduc pe ultimul drum. Regrete.

Știu că nu ești supărat. Știu că, cumva, tu ești aici și mă aperi așa cum ai făcut-o întotdeauna. Știu și că ai fi văzut un altfel de desfășurare a vieții mele, însă am să mă zbat să fac măcar jumătate din ceea ce ți-ai fi dorit pentru mine.

Știi, și bunica îți duce dorul încă. A rămas fără stălpul ei. E stângace însă își dă toată silința să se descurce și fără tine. Îl are și pe tati. Va fii bine.

Mai știi când spuneai “ Vreau să mă ia pe mine primul doamna cu coasa, nu pe bunica. N-aș știi să mă descurc fără ea. Ce-aș face?”?. Iată, ți-a îndeplinit dorința.

Voi sunteți exemplul meu de oameni care pe lângă iubire, au avut respect. Un respect inimaginabil.

Bunicule, îmi lipsești.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest