Îmi pare rău, sunt așteptată

Îmi pare rău, sunt așteptată este o altă capodoperă a excepționalei Agnes Martin-Lugand. Îmi pare rău, sunt așteptată înfățișează viața așa cum este ea, cu suișuri și coborâșuri, cu pierderi și câștiguri, cu adolescență nebună, dar și o maturizare bruscă.

Atunci când ești tânăr trăiești doar pentru clipa prezentă, visezi mult, râzi mult, ai ambiții mari, însă niciuna legată de maturizare în prealabil. Ziua de mâine se presupune a aduce cu ea un alt motiv de bucurie, de distracție, de nou. Iubirea leagă sau nu inimi, le frânge, le îmbrățișează, le urcă la cer pentru ca mai apoi să le dea drumul izbindu-se de cimentul rece, insă nu zdrobindu-le, ci făcându-le mai dure și mai înghețate ca oricând.

Tinerețea aduce cu ea și o mare e prietenii, de cunoștințe, de momente lungi în care te pierzi cu cei dragi în povești nemaiștiind când sau în ce fel a trecut timpul. Aduce cu ea conversații și plimbări la miezul nopții și întârzieri la orele importante din facultate.

Yael este tânăra nebunatică din gașca ei formată din sora mai mare fără de care nu ar putea face nicio nebunie, Jeanne, Adrien și Cedric. Bineînțeles, alături de ei este întotdeauna enigmaticul și puțin întârziatul Marc. Bărbatul de care este îndrăgostită nebunește, însă nu știe încă acest lucru până în momentul în care acesta decide să dispară din viața lor.

Îmi pare rău

După lungi momente de agonie și lacrimi în care nimeni nu-i dă de urmă, Yael hotărăște să meargă înainte întrucât dă cumva nas în nas cu maturitatea ajungând interpret într-o agenție renumită.
Zece ani mai târziu, nu doar că nu este recunoscut, dar nici nu-și mai dorește asta, Yael devine o femeie în adevăratul sens al cuvântului. Elegantă, de o frumusețe rece, dar extrem de profundă, profesionistă și mereu cu un pas înainte, Yael abea dacă mai are timp de cei care odată îi erau o familie.

Însă totul se schimbă atunci când Marc reapare în viața ei. Va mai putea continua să fie ceea ce ajunsese sau va redeveni vechea și mereu fericita Yael?

Îmi pare rău, sunt așteptată este un roman despre maturizare, despre decizii și alegerile pe care le facem în viața – decizii care ne pot influența mai mult sau mai puțin viitorul.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest