Lumină și umbră

Lumină și umbră în același timp, în aceași inimă de atâta vreme.

Am acceptat că sunt un om supus greșelii, că nu sunt perfectă și probabil că nu voi fi niciodată. Am momente bune și momente și mai bune; momente urmate de alte momente rele sau mai rele. Pentru că așa este viața – plină de evenimente care, într-un fel sau altul, te schimbă sau doar te ajută să înțelegi.

Eu nu m-am putut schimba atât de mult pe cât aș fi vrut. Sau, mai bine spus, nu așa cum aș fi vrut. Desigur, întotdeauna este loc de mai bine, de mai mult, de mai curat, de mai cinstit. Întotdeauna este și va fi loc pentru orice. Trebuie doar să vrei, nu? Parcă așa se spune.

Lumină

Imagine via pinterest.com

Dar nu întotdeauna este ușor. Nu întotdeauna mai mult înseamna mai bine. Și poate că uneori ceilalți trebuie doar să te înțeleagă si să te accepte așa cum ești. Sau poate să te ajute să devi ceea ce vrei să devi.

Desigur, asta în cazul în care nu este un rău premeditat, nu este un orgoliu sau o încăpățânare. Însă oamenii sunt … oameni. Nu sunt perfecți, nu sunt creați după tipare. Sunt născuți în lacrimi, apoi se scaldă în copilărie, își duc bătăile inimii și nebunia sufletului cu timpul. Evenimentele vieții te schimbă. Alți oameni din jurul tău te schimbă. Te schimbi tu cu sau fără știință.

Și uneori apare teama. Și nu shimbarea în sine sperie, ci faptul că vei fi schimbat, că cineva te vrea schimbat. Că tu cel de acuma nu vei mai fi.

Viața este o continuă schimbare. E lumină și umbră. E soare și nor. E zi și e noapte. Iar tu ești azi și mâine după cum îți bate inima, după cum te lovesc ploile, după cum te îmbrățișează noaptea.

Oamenii nu se opun schimbării, ci ideii de a fi schimbaţi. — Peter Scholtes

2 Comments on Lumină și umbră

  1. E important să ne cunoaştem bine şi să ne acceptăm aşa cum suntem, abia apoi să căutăm o îmbunătăţire. Dar da, e necesară o atenţie sporită atunci când cineva vrea cu orice preţ să ne schimbe…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest