Diferență. Există o diferență imensă între a dărui și a te consuma

Diferență. Există întotdeauna o diferență imensă între a dărui și a te consuma.

Am fost întotdeauna persoana aceea care dăruiește fără să aștepte absolut nimic în schimb. Am dăruit cu bună știință și, mai mult decât atât, am dăruit cu bucurie, cu fericire în suflet aș putea spune.
Am fost copilul acela care la școală împărțea gustările bune cu toți colegii, copilul acela care era chiar fericit că poate împărți, care poate dărui puținul pe care îl are.
Copilul acela care și-a iubit prietenii precum familia, iar familia mai presus de orice. Care a împrumutat fără să aibă strângeri de inimă și căruia nu-i părea niciodată rău.

Și a venit și momentul în care am devenit adult, doar că odată cu mine a venit și copilul acela din urmă. E frumos să dăruiești și să o faci cu inima deschisă, să ajuți, să spui aproape întotdeauna da și de prea puține ori să ai un răspuns negativ. Totul până când ajungi să simți că ai dăruit atât de mult încât aproape ai secătuit.

Imagine via pinterest.com

Am încercat să dau tot ce e mai bun din mine, că a fost vorba de școală, de locul de muncă, de relația sentimentală sau de prieteni. Am încercat să mă întrec pe mine în așteptări întotdeauna, să fiu mai bună ca ieri și ca azi însuși. Dar am obosit. M-am epuizat în încercarea de a fi mereu peste limite. Am înțeles într-un final că nu trebuie să mă lupt cu mine pentru a ajunge undeva mai sus sau pentru a fi mai bun; trebuie doar să mă opresc și să respir, să înțeleg că sunt așa cum sunt și că trebuie să mă accept așa cum sunt ca mai apoi să mai pot schimba ceva.

Am înțeles că nu trebuie să mă dau cu tot cu suflet și să mă consum întotdeauna. Nu am obligația de a o face. O voi face atunci când simt, când pot și, da, când vreau.
Există o diferență imensă între a dărui și a te consuma. Poți să dăruiești cu limite și totuși să fi împăcat, mulțumit.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest