Faceți tot ceea ce vă doriți să faceți

Sunt o persoană căreia îi displace să se gândească la lucrurile negative care se întâmplă în jur și nici nu îmi place să vorbesc despre ele. Nu sunt o persoană ignorantă, nici pe departe nu este vorba despre nepăsare, ci pur și simplu prefer să evit să mă gândesc sau să vorbesc despre lucrurile care mă afectează emoțional.

Sunt destul de sensibilă, mă afectează durerea oricărui om, fie el străin sau nu. Mă dor tragediile care fac lumea să pară mai rea, loviturile și strigătele fiecărei ființe.

Ideea este că am ales să vorbesc despre asta pentru că am realizat, încă odată, că viața este plină de surprize. Nu știi niciodată ce îți rezervă ziua de mâine. Astăzi ieși la cină cu oamenii dragi și vă faceți planuri pentru mâine, dar mâine nu mai vine poate. E trist. E dureros.
Cum poți avea totul și dintr-o dată nu mai ai nimic?

Sunt lucruri normale ar spune mulți, ești prea ignorantă ar spune alții pentru că nu doar evit să vorbesc despre lucrurile astea, fug la propriu de lucrurile astea. Pentru că mi-e frică. Mi-e frică de multe ori de destin, de cum te ia pe sus și te joacă după propriile reguli – nu te întreabă ce scenariu preferi și nici dacă ai nevoie de o pauză de respiro.

Oameni, opriți-vă din a vă mai gândi la rău. Dacă s-a pregaătit să plece la drum spre voi, oricum va ajunge la un moment dat. Dacă ceva este menit să fie, oricum va fi. Stând și analizându-l, așteptându-l nu va face decât să macine sufletul fiecăruia, să sece inima și s-o umple și de mai multă teamă.

Faceți tot ceea ce vă doriți să faceți. Luați-vă job-ul de vis. Decorați-vă casa așa cum v-ați dorit de mult. Mergeți în vacanța aceea pe care o tot amânați pentru încă câțiva lei în plus. Iubiți omul pe care vreți să-l iubiți. Îmbrățișați mai des, dansați mai mult. Spuneți ceea ce simțiți oamenilor dragi.
Timpul nu iartă. Timpul tace și merge înainte. Nu trăiți cu regrete. Doar trăiți.

Imagine via pinterest.com

Ziua de mâine nu-i este asigurată nimănui, tânăr sau bătrân. Azi poate să fie ultima zi când îi vezi pe cei pe care-i iubeşti. De aceea, nu mai aştepta, fă-o azi, întrucât, dacă ziua de mâine nu va ajunge niciodată, în mod sigur vei regreta ziua când nu ţi-ai făcut timp pentru un surâs, o îmbrăţişare, un sărut, şi că ai fost prea ocupat ca să le conferi o ultimă dorinţă. Să-i menţii pe cei pe care-i iubeşti aproape de tine, spune-le la ureche cât de multă nevoie ai de ei, iubeşte-i şi tratează-i bine, ia-ţi timp să le spui “îmi pare rău”, “iartă-mă”, “te rog” şi toate cuvintele de dragoste pe care le ştii.
– Gabriel Garcia Marquez

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest