De ce îl iubesc pe el

De ce îl iubesc pe el? Pentru că a apărut în viața mea într-un moment în care credeam că e bine. Nu, începând cu el totul a fost de fapt mai bine. A fost ca un dar prețios la care nu mă așteptam, pe care nu-l uiți undeva într-un colț, ci de care mă bucur și în ziua de astăzi.

Îl iubesc pe el pentru că există, pur și simplu. Pentru că este cel cu care-mi încep fiecare zi și cel cu care adorm îmbrățișată știind amândoi că urmează o altă zi la fel de nebună – nebună ca noi.
Îl iubesc pentru fiecare zâmbet morocănos pe care îl afișează în fiecare dimineață încercând să rămână treaz și pentru fiecare sărut de bună dimineața pe care mi-l oferă atât de cald.

Și-l mai iubesc pentru fiecare gură de cafea pe care o luăm împreună povestind cum ne-a fost ziua precedentă și punând la cale planurile pentru următoarele zile. Și pentru că mă cunoaște mai bine decât m-a cunoscut cineva vreodată – fiindcă nu e nevoie să-i spun nimic, îmi știe fiecare încruntare și fiecare gest.

Imagine via pinterest.com

Îl mai iubesc pe el pentru că la fiecare cearta cedează întotdeauna primul, pentru că nu țipă și nici nu se agită cu mâinile prin casă cum fac eu. El cântă. Mă îmbrățișează. Mă iubește și mai mult. El face împăcările mai frumoase decât un apus sau un răsărit. El aduce propriul lui răsărit în inima mea.

De ce îl iubesc pe el? Pentru că mă iubește atât de frumos. Pentru că nu încearcă să fie altcineva. Îl iubesc pentru momentele în care devine din nou un copil și se prostește și pentru maturitatea de care dă dovadă la fiecare decizie luată.
Pentru că nu rămâne niciodată supărat mai mult de câteva momente și pentru că știe să ierte. Pentru asta îl iubesc. Și pentru că nu trăiește în trecut, uită greșelile făcute reciproc și le lasă în urmă.

El încearcă să devină pe zi ce trece mai bun. Pentru mine. Dar el este deja cel mai bun, pentru mine. Îl iubesc pe el pentru că pur și simplu este el.

Iubește-l pe omul de lângă tine. Dacă e acolo înseamnă că a fost menit să fie. Omul acesta, că este o ea sau un el, îți știe inima, o aude bătând în fiecare zi și în fiecare noapte. Iubește pentru că poate fi singurul și ultimul.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest