Azi sunt o luptătoare pentru că pot

Azi sunt o luptătoare.
Pentru că știu să opresc durerea din a-mi mai răni sufletul. Știu să transform lacrimile în zâmbete timide fără prea mult efort.
Sunt o luptătoare pentru că am învățat să lupt pentru ceea ce îmi doresc de la viață, știu să țin cu dinții de ceea ce este al meu și nu mai las pe nimeni să-mi spună că nu pot.

Azi pot. Pot orice vreau, orice îmi doresc. Pot să urc munții până în vârf, pot să îmi înving frica față de ceea ce îmi provoacă coșmaruri. Pot pentru că sunt femeie, iar femeile sunt pur și simplu luptătoare.

Imagine via pinterest.com

Viața nu este ușoară, cine a spus că este? Dar asta o face să devină și mai frumoasă. Greutatea ei o face să strălucească. E greu să faci pași mari atunci când ai fost obișnuit doar cu pași mici, dar ce mare este bucuria când ajungi la linia de finish. Atunci ești în stare să zâmbești din suflet și să strigi cât poți de tare că viața este într-adevăr frumoasă.
Și nu este valabilă doar în povești zicala „Binele învinge întotdeauna răul „ și asta pentru că într-adevăr binele învinge răul. Mai ales când binele este învelit cu dragoste.

Și probabil vă mai amintiți copilăria când, în goana noastră fericită, cădeam și ne juleam genunchii. Pe obraji ne apăreau două trei boabe sărate care se prelingeau până în colțul gurii unde se forma imediat un zâmbet și o luam mai departe. Acum ne oprim din joaca noastră prin viață la fiecare julitură și încercăm să-i oprim sângerarea de parcă ne-ar arde până în suflet.

În incocența noastră, fiind copii eram mai puternici și mai curajosi. Ce face maturitatea să devină atât de temătoare? Probabil conștientizarea. Acuma ne gândim la consecințe, când eram copii ne gândeam doar cum să facem să vină zilele de vară mai repede.
Și totuși, de ce să nu fim curajoși ca și atunci. În sufletul nostru încă mai există un copil, sa-i cerem deci să ne învețe să fim puternici și netemători.

Azi sunt o luptătoare pentru că-mi pun tocurile, îmi îndrept umerii și merg cu capul drept lăsând copilul din mine să mă umple de curaj.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest