Tu când stai de vorbă cu tine? Tu când îți vorbești?

Tu când stai de vorbă cu tine?

Noaptea. Când nimeni nu îți tulbură gândurile, când ești numai tu cu tine și liniștea care te acoperă precum o plapumă caldă în timpul iernii. Atunci când îți poți auzi propriile bătăi ale inimii și începi să le înțelegi?

Când plouă. Când nu poți auzi numic altceva în afara cântecului picăturilor de ploaie care ating fereastra și o învăluie. Atunci când vuietul ploii parcă te înțelege și îți tine companie?

La răsărit. Când soarele dimineții îți mângâie chipul, iar razele călduțe îți pătrund în suflet și în minte totodată. Atunci când simți că te eliberezi odată cu noaptea care trece liniștită făcând loc zilei pline?

Imagine via pinterest.com

Tu când vorbești cu tine? Când te hotărăști să îți eliberezi amalgamul de gânduri, să îți pui întrebări sau să răspunzi la cele existente de atâta vreme, întrebări ce au încolțit odată cu bătăile inimii?

Dacă te-ai putea întâlni cu tine încă odată, poate te-ai privi cu mai multă înțelegere, ți-ai zâmbi și te-ai ierta pentru greșelile pe care le-ai făcut, pentru trecutul pe care nu l-ai putut înțelege și nu ai îndrăznit să-l schimbi la timp.
Te-ai blama și apoi te-ai îmbrățișa pentru ceea ce ai devenit, un om mai puternic, un suflet mai înțelegător și poate mai blând.

Învață să vorbești un tine, din când în când. Cei dragi te pot înțelege, dar tu te vei înțelege cel mai bine, pentru că tu ști ce ai simțit și cum simți mai bine.

1 Comment on Tu când stai de vorbă cu tine? Tu când îți vorbești?

  1. Noaptea clar, e cel mai bun ”tovaras” 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest