Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată

Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut.
– Confucius

Imagine via pinterest.com

Dacă nu aș avea experiența lucrurilor trecute, nu aș alege să vorbesc despre un subiect, doar pentru a mă afla în treabă.

Știu, am înțeles într-un final, că viața ne-a fost dată, nu pentru că așa am vrut noi, ci pentru că așa a vrut Cel de sus. Însă El nu ne-a dăruit un suflet, o viață, un pământ doar pentru a fi fără de gândire, ci ne-a lăsat liberi, ne-a dat drept de alegeri.

Când alegem ceva în viață, când luăm o decizie într-un moment dificil, alegem fiind conștienți că poate fi sau nu poate fi tocmai o alegere bună. Decidem ce simțim, ceea ce inima noastră ne îndeamnă de cele mai multe ori fără să știm dacă rezultatul este cel așteptat. Dar riscăm, iar riscul ne poate face fericiți de cele mai multe ori.

Nu ne naștem știind totul. Ne lovim și ne doare când învățăm să mergen. Ne lovim și ne doare când realizăm diferența dintre bine și rău. Ne lovim și ne doare când iubim, când dăruim, când încercăm să construim. Dar toate astea nu sunt menite să ne distrugă, sunt menite să ne întărească.

Nu odată m-am simțit doborâtă din cauza altor oameni sau pur și simplu din cauza mea, însă nu m-am lăsat căzută, m-am lăsat în genunchi și apoi m-am ridicat.
Experiențele de viață nu ne sunt date să ne facă rău, ci să ne învețe.

Dacă iubim și suntem răniți, e pentru a afla adevărata valoarea a dragostei, cum trebuie să fie ea de fapt, cum trebuie să se simtă de fapt – aflăm asta când iubim din nou și suntem iubiți mai frumos ca niciodată.

Dacă rănim oameni, ajungem să fim răniți la rândul nostru – roata se întoarce întotdeauna, însă înțelegem unde am greșit și astfel devenim mai buni.

Când nu înțelegem, întrebăm. Dacă nu știm, aflăm. Dacă nu găsim, continuăm să căutăm. Nimic nu se face din nimic, frumosul se naște din lucrurile mărunte, curajul din încercările mari.

Spun toate astea pentru cei care cred că nu mai există speranță – ba există. Fii curajos, dar mai presus de toate, ai încredere în tine și în faptul că Sus este un Tată care te ascultă.

Glorie nu înseamnă doar câștig, glorie înseamnă putere de a te ridica de jos și de a face frumos din inexistent.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest