Valentine’s day și un vin bun

Am ales să vorbesc despre subiectul Valentine’s day pentru că 1. se apropie, și 2. toată lumea a intrat în criză de idei de cadouri (mai puțin eu) și metode de ale arăta persoanelor iubite cât de mult înseamnă pentru ei (deși există atât de multe zile în restul anului).

Nu am fost niciodată adepta sărbătoritului de genul, asta pentru că am crezut întotdeauna și continui să cred că dragostea trebuie să există în fiecare zi, în fiecare secundă a vieții noastre, nu doar într-o anume zi. Și mai cred că oamenii trebuie să învețe să fie mai “secretoși”, dacă pot spune așa, în legătură cu relația lor, cu intimitatea și momentele lor.
De asemenea, doar pentru că strigi în gura mare câtă iubire îi porți lui/ei, iar oamenii vor ști asta, nu înseamnă că dragostea voastră va deveni mai mare ori că relația voastră se va închega mai mult.

Dar este o opinie personală și nu pot spune vehement că cei care adoptă sărbătoarea aceasta cu înverșunare greșesc. Până la urmă suntem o țară libera. Sau nu?

Ei și dacă mă întrebați pe mine, dacă aș sărbători totuși această zi minunată, cum aș face-o, să știți că nu m-aș complica prea tare.
Sunt genul de persoană romantică, recunosc. Cel mai probabil aș petrece o seară liniștită cu partenerul meu, acasă, cu o sticlă de vin bun, un Prosecco cel mai probabil (cei care nu ați degustat încă acest vin, vă spun, este extraordinar de bun!) și multe îmbrățișări.

Apropo de vinuri, dragilor, voi cum vă alegeți vinurile?
Știți cum să le mirosiți, degustați, le alegeți în funcție de producător, de anul fabricării sau poate în funcție de preț?
Credeți că un vin foarte scump este și un vin foarte bun întotdeauna?

Eu trebuie să recunosc, încă odată, că nu sunt eu cea care depune efort să le aleagă. Cum partenerul meu de viață lucrează în domeniu, să spun așa, el este cel care cunoaște mai bine ca mine băuturile, în special vinurile, așa că tot el este cel care le alege, le degustă înainte de toate.
Am încredere în gusturile lui, știe ce îmi place și întotdeauna mă surprinde cu ceva bun. De calitate.

Spuneam că prefer vinurile în locul celorlalte băuturi. Nu este o chestiune de fițe, însă întotdeauna am fost de părere că vinurile sunt băuturi fine, de care poți să te bucuri la propriu de gustul lor și care merg întotdeauna însoțite de o mâncare bună.
Prefer un pahar de vin bun, de calitate care relaxează după o zi lungă, la o cină în doi (continuând ideea de mai sus), la o întâlnire cu prietenii pe care nu i-ai mai văzut de foarte mult timp sau la un eveniment important.

Că este dulce, sec, demidulce, demisec, indiferent de felul său, cred că un vin trebuie, în primul rând, băut cu moderație și, nu în ultimul rând, trebuie să-i simți aroma. Aroma fiecărui vin are propria-i poveste pe care o poți descoperi sau ți-o poți imagina atunci când este degustat.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest