Înainte să te cunosc

Înainte să te cunosc, scrisă de autoarea Jojo Moyes, este una dintre poveștile mele preferate, citite până acum.

Povestea are din toate câte puțin – are momente de dragoste, dar o dragoste nu exprimată fizic, ci sufletește, are momente de tristețe absolută, dramatism dureros, dar și clipe de bucurie și speranță care îți pun pe tavă viziuni despre cum viața poate fi și dură, dar te și poate împlini.

Poate câțiva dintre voi ați văzut ecranizarea și v-a plăcut sau v-a emoționat într-un fel sau altul, însă rămân la părerea pe care am avut-o întotdeauna, aceea că o carte bate filmul.

Imagine via libris.ro

Imagine via libris.ro

Louisa Clark este o tânără ingenuă, pozitivă și veselă, în mare parte a timpului. Deși are 27 de ani, încă locuiește cu părinții și nu este sigură, nici după cei 7 ani de relație, că îl iubește pe Patrick, iubitul ei.

După ce își pierde locul de muncă la Buttered Bun, cafeneaua în care lucra de mai mulți ani, Louisa este obligată să își găsească un nou loc de muncă pentru a se ajuta pe ea, dar și pe părinții, sora și nepotul ei.
Așa îl întâlnește pe William Traynor.

În urma unui accident, în care Will este lovit de către un motociclist, acesta rămâne imibilizat într-un scaun cu rotile. Pierzându-și pofta de viață și având deja o tentativă de suicid, ajunge să o cunoască pe Louisa, care îi este adusă ca și îngrijitor personal.

Niciunul dintre eu nu știu la momentul cunoașterii că își vor schimba viața reciproc. Louisa învață să iubească pentru prima dată cu adevărat, își lărgește orizonturile și este împinsă de la spate de Will să facă ceea ce își dorește în viață.
Pe de altă parte, Will își petrece cele 6 luni în care Louisa este angajată, mai pozitiv și puțin mai vesel.

Dacă William Traynor renunță sau nu la ideea de a-și pune capăt zilelor, fiind acum în preajma femeii iubite, rămâne de văzut pentru cei care nu cunoașteți povestea. Iar dacă reușiți să ajungeți la final, mai este și partea a doua despre care am să vă scriu în curând.

Lectură plăcută!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest