Nu-mi da sfaturi, pot să greșesc și singură

Nu-mi da sfaturi, pot să greșesc și singură. Nu încerca să-mi impui să gândesc ca tine, nu se va întâmpla. Doar pentru că un om gândește diferit, are o opinie diferită, nu înseamnă că e prost, ci e unic în gândire.

Cred că tuturor ni se întâmplă, mai ales în perioada sărbătorilor când e momentul cel mai prielnic pentru a-ți vedea restul familiei, rudele sau prietenii pe care nu i-ai mai vazut de mult, să avem parte și de momente puțin stânjenitoare.

Știți momentul acela când toate-s bune și frumoase, râdeți, glumiți, iar o rudă de a ta sparge gheața cu un: “Ce se mai întâmplă în viața ta amoroasă, nu ai de gând să te căsătorești? Deja ai o vârstă și ar cam fi cazul!”

Serios? Unde e regulamentul prin care ești obligat să te căsătorști la o anumită vârstă, doar așa, să intri în rândul lumii?

A, da, mai e și veșnica întrebare: “Dar de ce ai decis să pleci acolo sau faci cutare lucru? Nu crezi că ar fi mai bine să stai acasă sau să faci asta, asta, asta?”
Nu. Nu-mi spune ce pot să fac cu viața mea. Și nu-mi spune că alegerile mele sunt greșite.

“Eșecul te îmbogățește. Este, de asemeni, important să accepți că vei face greșeli. În acest fel îți clădești experiența. Trucul este să înveți o lecție pozitivă din momentele negative ale vieții.
– Alain Ducasse

Dacă gândirea mea nu este în concordanță cu a ta, nu înseamnă că e o gândire proastă sau meidocră. Nici că deciziile mele, diferite de ale tale, sunt cele greșite.
Cine poate spune că ceva este corect sau greșit?

Știți, viața este făcută în așa fel încât să îți ofere și libertate. Libertatea de a alege, de a decide, de a hotărâ.
Prin alegeri greșite avem parte de lecții noi de viață, momente de liniște totală în care realizăm ceea ce este mai bine sau mai rău pentru noi.
Acele momente ale vieții sunt cele care ne definesc ca oameni, ca personalitate.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest