Mulțumesc trecutului pentru femeia care am devenit

Mulțumesc trecutului pentru femeia care am devenit. Fără loviturile tale, momentele în care m-ai pus la pământ și m-ai îngenunchiat, lacrimile pe care m-ai obligat să le vărs pentru ca mai apoi să mă privești satisfăcut, n-aș fi reușit.
N-aș fi reușit să fiu o femeie puternică.

Îți mulțumesc trecutule pentru că mi-ai arătat că oamenii pot fi și nesinceri, că pot iubi azi, iar mâine pot uita ceea ce simțeau cu atâta ardoare. Pentru faptul că știu să-mi țin inima în siguranță, că am știut ce să aleg mai bine pentru sufletul meu, că acum iubesc și mai mult, tot ție îți mulțumesc.
Știu acum să fac diferența între iubirea sinceră și obișnuința obsesivă care face rău.

Imagine via pinterest.com

Imagine via pinterest.com


Am învățat să fiu mai încrezătoare, că valorez mult ca femeie și că mă pot descurca singură în orice împrejurare. Dar asta nu înseamnă că nu am nevoie de două brațe puternice care să mă țină la căldură, care să-mi liniștească demonii când lumea mea devine nebună. Și, cu siguranță, omul acela apreciază puterea mea și încrederea pe care i-o ofer, în fiecare minut.

Fără tine, trecutule, nu aș avea atâtea lecții de viață și atâtea amintiri care, oricum ar fi ele, mă ridică și mă încurajează în fiecare zi.

“Viața trebuie trăită, nu conjugată la timpul trecut. Ceea ce faci merită tot efortul și riscul. Fie că o faci bine, fie că nu. Atunci va fi ori o realizare, ori un eșec. Dacă este eșec, va fi o lecție. Așa că până la urmă toate se așează la locul lor. În viață nu trebuie să ai limite. Nici să lași pe mai încolo. Nici să te întrebi ce o să spună lumea. Și nu trebuie să te lauzi sau să te plângi de fiecare dată celor de alături. Trebuie să trăiești astfel încât să-ți fie rușine să le povestești aventurile vieții. Dar în același timp, numai câțiva oameni să știe cât de frumos a fost.” – Vitali Cipileaga

2 Comments on Mulțumesc trecutului pentru femeia care am devenit

  1. Ce frumos e citatul. Da, trecutul…ne invata mereu cate ceva, important e sa luam aminte si sa nu-l lasam sa ne doboare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest