Oamenii fericiți citesc și beau cafea

Oamenii fericiți zâmbesc, în primul rând. Zâmbesc când citesc, zâmbesc când beau cafea, zâmbesc când se plimbă, zâmbesc celor din jurul lor, fără un motiv anume.

Atunci când treci printr-o traumă care nu doar că îți schimbă viața, ci te schimbă și pe tine, tot ceea ce te înconjoară ajunge să îți pară inutil, lipsit de culoare ori de valoare.
Contrar titlului, personajul principal Diane, care are parte de durerea cea mai îngrozitoare, nu își găsește fericirea citind cărți și bând cafea.

După pierderea soțului și a fiicei într-un cumplit accident de mașină, lumea Dianei se întoarce la 180 de grade. Închisă în casă, bând litri de cafea și fumând în neștire, îmbrăcată cu hanorcul soțului ei, Diane vede viața ca pe ceva nul, ceva nesemnificativ.
Deși Felix, prietenul ei cel mai bun și asociatul firmei Oamenii fericiți citesc și beau cafea , încearcă să o scoată din rutina în care era băgată de mai bine de un an, invitând-o să plece undeva în vacanță amândoi, nu ajunge la niciun rezultat.
oamenii

Totuși, pentru a scăpa de cicăleala lui Felix și a părinților ei, care nu-i acordau sprijin și încredere, Diane se hotărăște să plece în Irlanda, țara de suflet a soțului ei.

Ajunsă într-un sătuc uitat de lume, Diane închiriază o casă și se refugiază acolo. Dar viața este plină de surprize și, încă odată, îi arată că-i poate oferi situații la care nu se aștepta.

Romanul lui Agnes Martin-Lugan are câte puțin din toate – situații limită, surprize, emoții dar și momente în care dragostea își face loc.
Chiar dacă sfârșitul povești este un pic neașteptat, chiar surprinzător, autoarea ne promite o continuare, Viața e ușoară, nu-ți face griji, în care cu siguranță vom afla ce se întâmplă cu viața Dianei după ce aceasta își găsește liniștea.

4 Comments on Oamenii fericiți citesc și beau cafea

  1. Pare tentantă. Deşi mi-e frică că mă va da peste cap.

    • Eu sunt o persoană sensibilă, am trecut prin ceva asemănător, totuși nu m-a dat peste cap.

      Cred că e un roman optimist, iti arata ca oricum ar fi viata, poti mereu sa o iei de la inceput.

  2. Pare interesanta cartea, chiar m-ai facut sa imi doresc sa o citesc.

    Te salut de pe aici :*

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest