Iertarea – primul pas către fericire

Iertarea – primul pas către fericire, asta pentru că nu contează dacă trebuie să ierți pe cineva, dacă trebuie să te faci iertat sau pur și simplu ai nevoie să te ierți pe tine, trebuie doar să o faci. Să înveți să o faci.

Învață că nu ești perfect, că sunt multe momentele în care poți greși fără să vrei, fără să o faci cu intenție. Învață că și ceilalți îți pot greși, e normal – când ne creăm așteptări, de obicei rămânem dezamăgiți.
Învață și să te ierți pe tine însuți. De cele mai multe ori nu o poți lua de la capăt pentru că tu nu ai știut să accepți că ai putut claca și că ai nevoie de iertare..iertarea ta.

Vine un moment în viață în care realizezi că nu mai contează nimic altceva, nici trecutul, nici oamenii pe care i-ai avut în viața ta și de la care ai învățat ceva, ci vei conta tu și cel care te face să te simți întreg. Omul la care te uiți și ști că doar lângă el poți atinge fericirea absolută.

Va veni acel moment în care vei ști că este necesar să ierți trecutul care te-a rănit, să te ierți pe tine pentru că te-ai învinuit și te vei bucura de ochii care te privesc cu atâta dragoste.

Și nu mai contează altceva decât propriile dorințe pe care cel de lângă tine le va intui fără să i le spui; și nu va mai conta o mică ceartă sau o neînsemnată neînțelegere, ci doar liniștea nopților în care te va ține strâns la piept, iar tu vei ști că în sfârșit ești bine.

“Într-o zi cineva te va îmbrățișă atât de strâns, încât întregul tău trecut va fi doar amintire, iar prezentul te va provoca să zâmbești.” – Viatli Cipileaga

9 Comments on Iertarea – primul pas către fericire

 1. Misiune imposibila!:)) chiar dacă zicem ca uităm,mereu va ramane o amintire acolo în adâncul sufletului și mintii noastre! Mereu ne vom aminti ce am greșit sau ce ni s-a greșit ! Involuntar apar amintirile astea ! Cel puțin în cazul meu.

  • Sau nu.
   Nu e o misiune imposibilă. Amintirile sunt făcute să rămână, dar poți alege dacă le lași să te domine o viață sau le accepți ca pe niște învățături. Eu aleg a doua variantă. 🙂

 2. Vorbeam din punctul meu de vedere 😛 . E bine ca poți sa faci asta, vei avea doar de câștigat 😛 dar la un moment dat te lovești de niște lucruri sau imprejurari care îți aduc aminte despre trecut, chiar dacă nu te mai afectează ca la început dar tot te răscolesc! 😛 asta e părerea mea:P

  • Nu te contrazic, la fel ți-am expus și eu părerea mea. Până la urmă ține de fiecare cât permite să îl afecteze sau nu amintirile, iar faptul că există împrejurări care îți amintesc de trecut, e și normal, important este să nu te lași afectat.

 3. Ai dreptate 😛

 4. De ce am ca avatar o maimuta? 😕

  • Probabil pentru că are impresia că ești fată.

   Oricum, nu înțeleg ideea asta absurdă de a nu îmi spune cine ești pentru că sunt mai mult ca sigură că ești o persoană cunoscută mie.
   E o chestie ciudată deja.

 5. Ehhh 😛 nu e important cine sunt. 😛

 6. Ieri eram banned! :))

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest