Adulter, Paulo Coleho

Contrar versului lui Dan Bitman în care spune că “și îngerii au demonii lor”, aș spune că și oamenii au demonii lor. Uneori demonii depășesc numărul îngerilor și nu odată transformă viața perfectă într-un calvar.

Adulter atinge un subiect sensibil. Nu vorbește doar despre actul în sine, despre infidelitate. Adulter vorbește despre trăirile prin care trece ce-l/cea care îl comite; schimbările sufletești, dar și cele trupești.

Adulter

Imagine via elefant.ro

Nopți nedormite din cauza emoțiilor, a necunoscutului în care cel care-l comite s-a băgat, sentimente de vină, dar care nu sunt depășite de cele ale plăcerii, a noului.

Ajungi la un momnet în viață când, oricât de mult ai avea – carieră, bani, copii minunați, un partener iubitor și cald – totuși simți că de fapt lipsește ceva. Și te întrebi ce e în neregulă cu tine.

Linda, ajunsă la vârsta de 31 de ani, cu o carieră promițătoare în jurnalism, căsătorită cu soțul iubitor și blând de mai bine de 10 ani, cu doi copii frumoși, ajunge într-un punct al vieții în care simte că se pierde. Îi lipsește ceva. Pasiunea. Bucuria de a trăi încă odată, ca în adolescență, cu ritm, cu adrenalină.

Nevoia de iubire. Deși e iubită de soțul ei, deși își iubește soțul, Linda simte că o gaură neagră se deschide în interiorul ei. Că lipsește pasiunea care odată o făcea să simtă atât de mult.

“Dar nu mai reușesc să dorm cum trebuie și asta nu din cauza căldurii. Când vine noaptea și nu vede nimeni, mi-e teamă de orice: de viață, de moarte, de dragoste și de lipsa ei; de faptul că toate lucrurile noi devin obiceiuri; de faptul că pierd cei mai buni ani din viață într-o rutină care se va repeta până la moarte; și de ideea de a înfrunta necunoscutul, oricât de surescitant și de aventuros ar fi.”

E un roman care te lasă cu o puternică senzație de regăsire. Un roman în care fiecare dintre noi ne regăsim mai mult sau mai puțin. O poveste prin care cu toții trecem la un moment dat în viață, nu doar legat de ideea de adulter, ci și legat de trăirile puternice pe care Linda le are. Trăiri pe care le experimentăm și noi.

2 Comments on Adulter, Paulo Coleho

  1. Poteci de dor | July 1, 2016 at 10:19 am | Reply

    Asta mi-a scăpat. Am avut o perioadă “Coelho” dar după a 4-a carte citită… am renunţat. Dar sună bine.

    • Paulo Coelho e un autor pe gustul meu. Desi romanele lui nu sunt înțelese poate de multi. Pana acum, Alchimistul si Adulter sunt preferatele mele. In ele am regasit stari prin care am trecut si paote ca, intr-un anumit fel, m-au ajutat as inteleg raspunsuri.

      Eu ti-o recomand.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest