11 minute

L-am descoperit pe Paulo Coelho în urmă cu 3 ani când am ales la întâmplare, din bibliotecă, una din cărțile sale.

Mi-a plăcut felul în care scrie, în care vede lumea și situațiile și pot spune că l-am îndrăgit.

11 minute este romanul pe care mi-am propus să-l citesc încă din timpul liceului, însă doar acum am avut ocazia și nu pot spune că m-a dezamăgit.

Cu toate că primele 100 de pagini nu îmi cresc interesul sau suspansul în niciun fel, după ce Maria, personajul principal de 23 de ani, îl întâlnește pe pictorul Ralf Hart, povestea devine cu adevărat interesantă.

Maria, provenită din Brazilia, ajunge la Geneva unde se prostituează pentru că are nevoie de bani și, spune ea, dorește să se cunoască pe sine. Suferind decepții în dragoste încă de mică, Maria consideră că dragostea este menită să te facă să suferi și nu-ți aduce niciun moment de bine. Până și în momentele intime, își satisface singură nevoile crezând că niciun bărbat nu ar putea face asta. Cum, de altfel, i se și întâmpla de cele mai multe ori.

11 minute

Imagine via elefant.ro

Dar cum în orice poveste trebuie să existe măcar un gram de dragoste, Maria ajunge să se îndrăgostească de pictorul ce zărește “o lumină” în ea. Acesta nu îi pictează doar portretul, ci și universul întreg. Cerându-i să-l ajute să se cunoască din nou pe sine, la fel cum și ea avea nevoie, aceștia ajung să-și cunoască sufletul unul altuia.

Se îndrăgostește. Maria ajunge să se îndrăgostească cu adevărat, deși își refuză asta de sute de ori.

11 minute este un roman despre sexualitate, dorință dar și despre încărcarea și împlinirea sufletească de care orice femeie are nevoie la un moment dat.

2 Comments on 11 minute

  1. Poteci de dor | June 26, 2016 at 6:07 pm | Reply

    A trecut atât de mult timp de când am citit cartea încât nu mai ştiu mai nimic din ea. Dar mi-ai mai reamintit tu. Mulţumesc!

    • Mă gândesc că atunci cânt îți place mult o carte, nu uiți pasaje din ea. Adică, mie așa mi se întâmplă, poate nu a fost chiar impresionantă pentru tine.

      Zi cu soare!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest