De ce oamenii ne dezamăgesc?

De ce oamenii ne dezamăgesc? Nu știu. Poate pentru că avem așteptări de la ei. Poate pentru că iubindu-i ne așteptăm ca ei să fie așa cum vrei noi. Dar oamenii sunt diferiți – diferiți la inimă, la suflet, la privire, la trup, la gândire.

Oamenii

Imagine via pinterest.com

Ne dezamăgesc pentru că ne stabilim niște așteptări pe care nu întotdeauna le pot îndeplini, iar atunci ne prăbusim din înaltul nor pe care ne-am așezat. Asta nu înseamnă că oamenii sunt răi. Sunt doar diferiți. Sunt diferiți de noi, de felul cum gândim noi.

Oamenii ne dezamăgesc la fel cum dezamăgim noi. Dezamăgim prin priviri, prin fapte și prin cuvinte. Uneori dezamăgim prin tăcere. Dezamăgim oamenii pe care-i iubim pentru că ei așteaptă altceva de la noi, iar ei ne dezamăgesc pe noi fiindcă așteptăm să înțeleagă că suntem diferiți.

Mark Twain spunea:
“Peste douăzeci de ani vei fi dezamagit din cauza lucrurilor pe care nu le-ai făcut, nu din cauza celor pe care le-ai facut.”
Iar noi asta facem. Facem ce simțim, ce ne dorim, ce iubim și nu ceea ce simt alții, văđ alții sau iubesc alții. Încercăm să nu ne dezamăgim pe noi înșine, însă ajungem să-i dezamăgim pe alții. E un cerc vicios, dar de necontrolat.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest