Dragostea nu înseamnă doar căsătorie. Dragostea e mai mult.

Dragostea nu înseamnă doar căsătorie

Imagine via bridalguide.com

Dragostea nu înseamnă doar căsătorie. Dragostea e mai mult. Actul căsătoriei este doar un act, nu și o dovadă a dragostei. Dragostea cere mai mult.

Nu odată mi s-a întâmplat să aud întrebarea “Și, pe când căsătoria?”; care căsătorie? Cea pe care o așteaptă toata lumea, pentru că există o impresie cum că așa trebuie să fie, așa e normal, așa intri în rândul omenirii?

Am spus întotdeauna că pentru mine actul nu înseamnă nimic. Poți conviețui cu un om, îl poți iubi și-l poți respecta și cu act și fără. De ce actul trebuie să schimbe ceva? Da, sunt de acord, acel act aduce cu el alte beneficii ale cuplului în comunitate, dar nu consider că este singura dovadă de dragoste pe care o poți face. Mă înșel?

Pe de altă parte, mă gândesc la căsătorie ca la un cămin. Un cămin pentru copilul pe care-l pot avea și care trebuie să simtă căldura aceea de acasă.

N-am să fiu ipocrită, nu pot fi. Îmi doresc un inel pe deget, îmi doresc o rochie de mireasă de vis și o nuntă ca în povești, ca orice femeie, însă astea sunt efecte ale dorinței de a avea un moment special și unic. Asta nu înseamnă ca doar așa mi se poate dovedi dragostea sau o pot dovedi.

Voi ce credeți că înseamnă căsătoria sau ce înseamnă pentru voi?

4 Comments on Dragostea nu înseamnă doar căsătorie. Dragostea e mai mult.

 1. Din punctul meu de vedere dragostea începe înaintea căsătoriei. Doi oameni se cunosc, se plac, găsesc puncte comune, se împrietenesc și se iubesc…
  Apoi undeva pe parcurs când au ajuns să aibă o relație sănătoasă de iubire își zic… vream să împărțim o viață împreună, să ne facem o familie, să fim în toate, inclusiv în fața oamenilor una… și așa apare căsătoria.

  Căsătoria e lăsată de Dumnezeu pentru iubire, pentru familie, dar iubirea se naște în afara ei. 🙂

  Pentru mine căsăstoria cred că e ca un fel de căsuță, gen până atunci am fost cumva afară și ne-am plimbat și ne-am iubit și a fost superb… dar apoi e ceva de genul hai în căsuță, și căsuța ar putea reprezenta o familie, un acoperiș cumva care ține totul lalolaltă…

  O altă etapă a iubirii.

  • Ai spus-o frumos. După cum am spus și eu mai sus, văd căsătoria precum un cămin, un acasă în care pot oferi copiilor mei liniște și siguranță.

 2. Actul se poate face și se poate desface. Importanta este iubirea. Comunicarea dintre cei 2. Actul acela oficializeza iubirea. E un fel de acord ca două ființe care se iubesc își doresc să călătorească împreună prin viață . Cel puțin eu așa văd lucrurile.

  • Asta am spus și eu, dragostea este importantă, nu actul în sine. Ideea e că nu prin actul acela se dovedește dragostea, iar mulți nu înțeleg asta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest