Gânduri despre tine

“ Te visez adesea și nu-mi pare anormal. Ești acolo de fiecare dată, în toate visele, cu aceleași gesturi fugitive și aceiași privire măiestoasă dar plină de căldură. Trăiești în sufletul meu și asta îmi dă senzația că încă ești acolo, la casa bătrânească, așteptându-mă să vin și să deschid poarta.

Nu ți-am spus niciodată că te iubesc, nu-mi amintesc s-o fi făcut, însă ți- spun acum, cu întârziere și cu dor. Sunt gânduri despre tine care renasc și nu mor niciodată.

Gânduri despre tine

Om dur, bunic sever dar cu inimă de aur, îți lipsec contradicțiile noastre? Mie îmi lipsesc nespus.
Nu avem multe fotografii, iar cele mai multe dintre ele sunt de când eram cât o păpușă. Îmi ești drag în amintiri. M-ai ferit cu toată puterea ta de răutățile din jur și, chiar dacă multe dintre vorbe îți erau dure și absurde, acum apreciez cu inima.

Ai fost cel care mi-a însuflețit simțul datoriei și al abiției. Mi-ai fost mai mult decât un bunic, mi-ai fost tată. Un tată care mi-a suflat pe răni când mă loveam, un tată care-mi aducea bunătăți de fiecare data când intra pe poartă, un tată care își iubea copila și se mândrea cu ea oricui și oricând. Sunt gânduri despre tine transformate în eternitate, să știi!

Mi-e dor de tine, înger bland.”

„Orice copil are nevoie de un bunic, bunicul oricui, pentru a creste cat mai sigur pe el intr-o lume nefamiliara.”
Charles si Ann Morse

2 Comments on Gânduri despre tine

  1. Minunate versuri, transmit emotii. Imi pare rau pentru bunicul tau dar ma bucur ca ai ramas cu amintiri si ganduri atat de frumoase … la mine bunicul din partea tatei a murit cand eram foarte mica iar cel din partea mamei e mai tacut 🙁 dar tot bunic imi e.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest