Copilului din mine, îi mulțumesc că..

Imagine via pinterest.com

Imagine via pinterest.com

“Multumesc copilule din mine că n-ai încetat să te joci, să iubești sincer și naiv și să-mi asculți inima. Mulțumesc că nu te-ai dat la o parte atunci când maturitatea a bătut la ușă și că v-ati înțeles atât de bine în cuibul sufletului.
Ai mai trecut peste încă un an, crești și totuși nu te schimbi. Inima ta e plină de frumos și imaginatie; vrei să te bucuri de tot si toate, însă cu grijă fiindcă poți cădea și-ți poți frânge mânuțele sau, chiar mai rău, aripile.
Multumesc copilule cu ochii verzi că ai împlinit atâtea vise doar prin puterea dorințelor tale. Ai fost puternic de multe ori când am crezut că ești atât de firav. Mai ți minte cum închideam ochii și ne imaginam împreună lumea cu alte culori? Parcă și visele aveau alt miros – miros de cald, de bun și de liniștit.

Mulțumesc copilului din mine că s-a adaptat stărilor mele, la viața și la simtirile mele. Tu să nu te schimbi, copile, chiar dacă eu o fac. Tu rămâi acolo, să am la cine alerga pentru a mă îmbrățișa si a-mi aminti de copilărie.”

 

Copilăria este şuvoiul de apă care izvorăşte limpede şi curat din adâncurile fiinţei şi la care omenirea aleargă fără încetare să-şi potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumuseţe, de perfecţiune. – Francesco Orestano

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest