Woman in gold

Nu am știut prea multe despre perioada nazistă și nici nu m-a prea interesat atât de tare istoria, cel puțin nu în timpul în care am fost la școală, însă după ce am vizionat filmul, care, apropo de asta, m-a emoționat tare, mi-am dat seama că istoria este ceva ce face parte din noi și că îmi place.

Woman in gold

Imagine via Cinemagia.ro

Woman in gold este unul din filmele pe care l-am adăugat la lista mea de preferate și pe care l-aș revedea.
Șaizeci de ani mai târziu, după ce a zburat la Viena, Maria Altmann, o evreică în vârstă, încearcă să revendice posesiunile familiei despre care spune că i-au fost furate din casa părintească de către naziști. Printre averea luată se află și un renumit tablou, în prezent fiind pus într-unul dintre muzeele cele mai importante din Austria, tablou în care este pictată însăși mătușa ei preferată, Adele, o femeie frumoasă și care emană mult mister. Cu ajutorul unui tânăr dar talentat avocat, Maria reușește, după multe luni de luptă, să ajungă în posesia bunurilor familiei și în special a tabloului renumit.
În Woman in gold vom descoperi nu doar o luptă pentru averea familiei, ci și o poveste fascinantă din perioada nazismului, o poveste atât despre iubire, cât și despre familie și importanța păstrării amintirilor cât mai vii.

1 Comment on Woman in gold

  1. Da, acest film mi-a placut foarte mult! Il recomand si eu, foarte bun! 🙂

    hugs & kisses
    ઇઉ Ell@

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest