Guest post – Blestemul femeii care citeşte

Dragi bărbați,

Mulți dintre voi încă trăiți cu greşita impresie că femeile care îşi petrec timpul liber răsfoind “cărți siropoase” sunt uşor de cucerit, previzibile şi inocente, dar lucrurile nu stau deloc aşa.

O femeie pasionată de romanele de dragoste nu va căuta iubirea perfectă sau prințul bogat care vine pe un cal alb şi îi aşează lumea la picioare. O femeie care citeşte va căuta în permanență dramă, va căuta iubire, va tânji dupa ea, o va dori. Toate cărțile acelea “melodramatice” care i-au trecut prin fața ochilor au obişnuit-o să-şi dorească o poveste încâlcită, un barbat care să o rănească din când în când, care sa o intrige permanent, care să-i excite şi mintea, nu doar trupul.

Citeşte

Imagine via Weheartit.com

Femeia înnebunită după poveştile de iubire nu este inocentă, ci periculoasă. Ea ştie iubirea pe de rost, o clasifică în funcție de context, a vazut-o şi a stăpânit-o în toate formele ei – de la cea pură, adolescentină, până la cea maladivă, distrugătoare. Ea cunoaşte toate tipologiile de bărbați şi nu pentru că aceştia i-au trecut prin aşternuturi, ci pentru că ea îi analiza pagină cu pagină, în timp ce ei se avântau în alte aşternuturi. Ea nu are nevoie să îi vorbeşti prea mult despre tine, va şti de la primele gesturi ce fel de bărbat eşti, în ce categorie intri, ce intenții ai şi cât timp îți va permite să faci parte din romanul ei. Ea nu te va lăsa niciodată să o îmbraci cu o iubire plată, lipsită de picanterii, ci va căuta permanent aventură şi puțină dramă, transformandu-şi propriul destin într-o poveste demnă de consemnat. Însă nu uita că ea e autorul, iar tu un simplu actant şi, fără să vrei sau fără să ştii, la un moment dat, te vei lăsa controlat de avântul cernelii ei pe hartie.

Cu toate astea nu te feri de ea, ajut-o să îşi construiască romanul şi te va răsplăti pe măsură – doar se spune că dacă ajungi să fii iubit de o femeie care scrie, vei trăi veşnic, nu? Dar daca eşti iubit de o femeie care citeşte? Asta te va transforma într-un univers de sine stătător pe care ea va vrea să îl exploreze tot restul vieții ei.
Aşadar, atunci când la prima întâlnire o femeie îți mărturiseşte pasiunea ei pentru romanele de dragoste, nu o trata ca pe o pradă uşoară pe care o poți duce de nas cu câteva cuvinte studiate, ci trateaz-o ca pe o provocare – doar aşa îi vei da şansa să te transforme în veşnicie.

2 Comments on Guest post – Blestemul femeii care citeşte

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest