De ce nu mă mai uit la ştiri

Au trecut deja 2-3 ani de când am ales să nu mă mai uit la ştiri (poate doar din întâmplare când mă aflu la cineva acasă). Pur şi simplu nu mai pot, nici dacă aş vrea. Pe lângă faptul că sunt un om sensibil (asta nu înseamnă neapărat că sunt slabă), tot ceea ce văd la televizor mă răneşte, mă oripilează şi mă dezamăgeşte complet.

Ştiri

Imagine via Pinterest.ro

N-am să spun cum spun alţii, că “numai la noi în ţară se întâmplă atâtea”, haideţi să nu fim absurzi. Peste tot se întâmplă, pentru că toţi suntem oameni. Faptul că ne diferenţiem prin alte limbi, alt dialect sau culoare nu înseamnă că suntem altceva.
Din păcate peste tot sunt violuri (că tot se vorbeşte în ultimele săptămâni despre cruzimea asta, care de asemenea mă oripilează), peste tot sunt furturi, omoruri, sinucideri ş.a.m.d. Sunt peste tot, iar eu pur şi simplu nu le mai pot vedea.

Ştiu că probabil vor fi printre voi care veţi spune că într-adevăr sunt slabă, că asta e lumea şi trebuie să o înfrunt, să ştiu ce se întâmplă, însă eu nu vreau. Nu accept să văd cruzimea la care ne-am supus şi la care am fost supuşi. E prea mult!

6 Comments on De ce nu mă mai uit la ştiri

 1. Eu de multi ani nu ma mai uit la tv. mi se pare inutil. Prefer sa citesc o carte sau sa scriu ceva pe blog.

  • Să ştii că nici la tv nu mă mai uit atât de des, iar atunci când mă uit se întâmplă să fie seară. La fel prefer să citesc sau să scriu ceva.
   Oricum, la ce se dă în ziua de azi la tv, şi nu vorbesc numai de ştiri, ci de emisiunile cu toţi “nebunii”, mai bine nu.

 2. Eu te inteleg, pentru ca am ales acelasi lucru, mai ales la stiri…alea chiar nu le pot vedea. Insa in ultima vreme am tot auzit, am fost nevoita sa vad si sa aud fra sa vreau…

  • Şi mie mi se întâmplă, e inevitabil să nu auzi vorbindu-se în jurul tău, însă de multe ori plec sau îi rog să schimbe subiectul. Nu ştiu, pur şi simplu ceva din mine nu suportă să audă toate creuzimele şi răutăţile, sunt sătulă de ele.

 3. Te cred…nici eu nu suport, si din cauza asta m-am si certat cu cineva 🙂

  • Nu trebuie să te cerţi, la urma urmei tu faci ce alegeri doreşti, iar dacă ţie nu îţi place ceva, e alegerea ta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest