Un weekend la țară

Au trecut câțiva ani de când nu am mai stat o vară întreagă la țară. Câțiva ani de când nu m-am mai plimbat pe dealurile copilăriei, de când nu am mai cules flori în buchete cât mai colorate, de când nu mi-am mai văzut prietenii cu care am crescut. Câțiva ani…până la weekendul ce tocmai a trecut.

Până acum 3 ani vacanța la țară a fost cel mai frumos mod de a-mi aminti că undeva în suflet încă sunt copil. Apoi vacanțele mele s-au rezumat la ore de practica în spital, călătorii în alte locuri decât satul copilăriei.
Mi s-a făcut dor. De casa bunicilor, de dealuri şi câmpi, de bunici, de păsările curții, de câinele ciobănesc. Mi s-a făcut dor de mesele copioase şi sănătoase alături de întreaga familie, mesele delicioase preparate de bunica mea.
Mi s-a făcut dor şi m-am îndreptat către locurile cele mai frumoase. Satul meu drag.

image

O gură de aer proaspăt, o câmpie acoperită cu sânzâiene şi flori de toate culorile, un cer albastru fără nori şi o emoție puternică, care m-a însoțit pe cărarea unor amintiri ale copilăriei, a fost tot ceea ce mi-am dorit.

Am privit în jur şi am realizat cât de dor mi-a fost de natură, cât de dor mi-a fost să stau departe de oraş, de agitație şi de maşini. Am realizat câtă împlinire sufletească pot simți când mă aflu în locul potrivit, cu oamenii dragi şi multe amintiri de povestit.

image

Câtă linişte sufletească! Acum ştiu, mai mult ca niciodată, ca am unde să mă întorc.

8 Comments on Un weekend la țară

  1. Cat ma bucur pentru tine si pentru fericirea ta! Esti omul care merita linistea dupa furtunille din viata ta!
    Nu stiu daca ti-am arat vreodata, dar sunt cu gandul si cu sufletul langa tine! Faci parte din oamenii pe care-i iubesc cu tot sufletul!
    Te iubesc, Alina mea draga! >:D<

  2. P.S: M-ai atins emotional cu randurile acestea…Imi este foarte dor de locurile unde am lasat un suflet de copil…

  3. Ah, m-ai atins rău. Mi-e dor… şi, din păcate, nu mai pot merge acolo unde am lăsat o parte însemnată din mine

  4. Alexandra Tanislav | June 28, 2017 at 4:11 pm | Reply

    Foarte frumos!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest