Voi oamenii. Noi oamenii. Avem nevoie..

Voi oamenii aveți mereu nevoie de alți oameni. Aveți nevoie de…prieteni. Dar, la urma urmei, ce sunt prietenii?
– Sunt suflete care caută alte suflete pentru a-i însoți în călătoria lor. Sunt suflete care îşi aşează capul pe umărul altor suflete pentru a se sprijini. Sunt suflete care au nevoie de prezența altor suflete pentru a nu se simți singure.
Şi ce faci când acele ” alte suflete ” nu vor să te însoțească în călătoria ta, când nu vor să îți sprijine capul pe umărul lor şi să te asculte sau când vor vrea să stai departe de ele, nu în prezența lor? Practic acele suflete care, chiar dacă te-au întâlnit în drumul lor vreodată, într-un final oricum te vor alunga pentru că nu te vor, nu te-au vrut niciodată?
– Acele suflete nu au fost niciodată prieteni. Acele suflete au fost doar trecători pe drumul vieții tale. ” Un prieten este acela care îți dă libertatea să fi tu însuți “, spunea Jim Morrison, iar în momentul în care tu nu mai eşti tu însuți înseamnă că nu ai un prieten alături.
Şi dacă în drumul vieții, tu ca ființă ce simte, rămâi cu acele suflete în inimă? Nu doare ?
– Orice rătăcire, orice plecare sau despărțire doare. Dar orice suflet care a trecut prin viața ta, chiar şi-un simplu trecător, îți va lăsa amintiri şi învățături, iar tu, tu nu vei mai plange dorul lor la un moment dat, ci te vei simți mai puternic şi mai plin. Plin pentru că mai ai o bucată de suflet lânga sufletul tău, plin pentru că ai mai învățat o lecție, plin pentru că ai mai multe amintiri, plin pentru că eşti mai bogat. Bogat sufleteşte.

3 Comments on Voi oamenii. Noi oamenii. Avem nevoie..

  1. Şi ce faci când acele ” alte suflete ” nu vor să te însoțească în călătoria ta?

    pai…te resemnezi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest