Nu mai pot, am obosit, am înţeles..

1661844_717990911574824_1547522968_n

Nu mai pot, am obosit.
Nu mai pot să mă gândesc doar la cei de lângă mine, iar la mine deloc. Nu mai pot să las întotdeauna de la mine doar pentru a-i putea mulţumii pe ceilalţi. Nu mai pot să mă ascund după un chip indiferent când sufletul nu îmi este împăcat şi-l doare. Am obosit să îmi cer iertare de fiecare dată, chiar şi atunci când nu am greşit cu nimic. Am obosit să dau explicaţii pentru fiecare pas şi fiecare vorbă pe care o spun. Am obosit să mă cert, să ţin în mine şi să mă ascund după aparenţe.

Nu mai pot continua să fiu bună la nesfârşit, să ascult la nesfârşit, iar la rându-mi să nu fiu ascultată cu adevărat. Nu mai pot să iert de fiecare dată deşi iertarea e o virtute. Am obosit să-i mângâi pe cei care au nevoie, însă la rându-mi să primesc doar palme. Am obosit de atâta falsitate, de supărări din nimicuri şi pentru nimicuri şi de oameni care nu pot sau nu vor să te înţeleagă.

Am obosit să stau în poziţie de „drepţi!” de fiecare dată când este nevoie de mine doar pentru a le face pe plac celorlalţi şi pentru a nu-i dezamăgi. M-am săturat să fiu prietenul de nădejde, iar mai apoi omul pentru care nu îţi poţi ridica nici privirea din pământ. Nu mai pot continua să mă mint că toţi oamenii sunt buni şi că intenţiile lor sunt întotdeauna drepte- nu sunt.

Nu mai pot să trec peste toate şi să mă prefac că nu am auzit şi n-am văzut nimic. Oamenii sunt cum sunt şi nu-i poţi schimba. Oamenii sunt diferiţi şi trebuie să admit asta. Oricât le-ai explica, oricât ai încerca să-i apropii de tine niciodată nu vor fi mulţumiţi. Oamenii au întotdeauna păreri de împărţit, oricum te-ai purta nu e bine.

O relaţie, oricum ar fi ea, înseamnă reciprocitate, înţelegere, ascultare, mângâiere, sprijin, suport. Nu înseamnă ochi răi, vorbe tăioase, certuri nesemnificative şi jigniri dureroase. Nu înseamnă bârfe, vorbe aruncate în vânt şi zâmbete ironice.

Am înţeles în sfârşit că nu mai pot, am obosit să nu fiu eu, să fiu altcineva.

11 Comments on Nu mai pot, am obosit, am înţeles..

 1. Oamenii nu sunt buni!!! Sau cel puțin în ultima perioada au uitat sa mai fie! Tehnologia, Facebook-ul, banii, lipsurile, ne fac sa fim din ce în ce mai rai! Deci oamenii nu merita bunătatea noastră! Merita adevărul, sa le spunem când ne supără,când ne deranjează, când ne face plăcere ceea ce fac! Mai bine un adevăr amar decât o minciuna dulce!
  Nu încerca să fii un om bun într-o lume plina de oameni rai ca vei avea parte de suferință , iar tu nu meriți asta!

  • Oamenii pot fi și buni, însă de cele mai multe ori circumstanțele nu-i mai lasă să arate asta.
   Oamenii pot fi și buni, cel puțin unii dintre ei…
   Iti multumesc pentru cuvintele pe care mi le scri de fiecare data. Incerc cat pot de mult sa nu mai pun la suflet răutățile, nu mai vreau să-mi lezez sufletul pentru nimeni.

 2. Cu cât suntem mai indiferenți, mai reci, mai distanți , cu atât riscam mai puțin sa suferim!
  Știu ca e greu, pentru ca inimii nu poți sa îi comanzi, dar nici nu putem permite sa fim călcați în picioare!!!
  Cu plăcere!

  • Cu siguranță călcată în picioare nu am să mă las niciodată!
   Oricâ am suferit sau aș suferi, întotdeauna ajung să stau cu capul sus și să fiu și mai puternică.

 3. Asta e atitudinea unui om puternic!
  Bravo!
  Nu uita cine ești! Și ce ești!

 4. Nu se poate :)) Iartă-ma!

 5. Nu ne-ar ajuta cu nimic dacă ti-as spune cine sunt, dimpotriva! :p :)) oricum , vorbele mele au fost sincere! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest