Dragă mamă,

Când eram mică, te luam în braţe înainte să adorm şi simţeam cum tremuri. Pe atunci credeam că-ţi este frig, acum ştiu că tremurai de teamă. Îţi era teamă de ziua ce urmează, teamă să îl priveşti în ochi pe cel cu care credeai că poţi avea ceva.

Când eram mică, te luam în braţe şi-ţi sărutam obrazul înlăcrimat aşa cum fac şi acum. Atunci nu îţi înţelegeam durerea, acum o înţeleg şi o simt odată cu tine. Ştiu cât de greu ţi-a fost în viaţă şi cât de greu a fost, uneori, să mă creşti, dar ştiu că, oricum ar fi fost, ai făcut-o cu cea mai mare dragoste pe care o poate simţi o mamă pentru copilul ei. Ştiu câte nopţi ai plâns şi ţi-ai frânt mâinile pe care, azi, le sărut cu atâta drag.

Îţi sărut mâinile mamă, pentru toată munca depusă în atâţia ani. Pentru toate bunătăţile pregătite cu iubire, pentru mângâierile oferite când plângeam.
Îţi sărut mâinile mamă, pentru toată dragostea necondiţionată pe care mi-o porţi, chiar şi atunci când te supăr.
Îţi sărut mâinile mamă, pentru toate sfaturile pe care mi le-ai dat, pentru postura ta de prietenă, înainte de a-mi fi mamă, pentru toate sărutările pe frunte înainte de culcare.
Îţi sărut mâinile mamă, pentru toate sacrificiile făcute pentru mine, pentru toate orele nedormite atunci când sunt bolnavă.

Mi-aş dori, mamă, să întorc timpul şi să îţi ofer ocazia să faci tot ceea ce n-ai putut face, să iei deciziile pe care nu le-ai putut lua, deşi ţi-ai dorit. Să îţi ofer ocazia de a vizia locurile pe care nu le-ai vizitat niciodată şi să trăieşti ceea ce n-ai putut trăi la timp!
Aş opri timpul în loc să-ţi pot oferii toată dragostea din lume. Să te duc în locurile cele mai frumoase de pe pământ şi să-ţi împlinesc fiecare dorinţă, fără ca timpul să te atingă. Aş opri timpul în loc pentru a te face să zâmbeşti fără încetare!

Am învăţat, mamă, de la tine, lucrurile cele mai importante în viaţă. M-ai învăţat să nu mă dau bătută niciodată şi să lupt pentru visele mele. M-ai învăţat să mă gândesc la fericirea mea înainte de toate şi să nu las pe nimeni să-mi calce lumea în picioare. M-ai învăţat să fiu bună, grijulie şi să nu urăsc. M-ai învăţat să-mi păstrez demnitatea şi să nu mă înjosesc. M-ai învăţat să iert şi să merg mai departe indiferent de situaţie. M-ai învăţat, mamă,  să trăiesc!

Aş opri timpul în loc să nu pleci niciodată de lângă mine; să te am aproape în fiecare clipă şi să te văd zâmbind mereu…

3 Comments on Dragă mamă,

  1. Cat de frumos…! Emotionant draga mea! Mi-au dat lacrimile citind.
    Fii mandra de mama ta, de tine, de cat de frumos a stiut sa te creasca, de tot ce te-a invatat caci datorita dansei esti astazi acest om pe care il iubesc eu din tot sufletul meu de copil!
    O sarut cu drag pe mama ta si sarut mana! >:D:D<

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest