Și dacă e devărat…- Marc Levy

si-daca-e-adevarat

“Ce o să-ţi spun nu e uşor de înţeles, e imposibil de admis, dar dacă ai vrea să-mi asculţi povestea, dacă ai vrea să ai încredere în mine, atunci poate că vei sfârşi prin a mă crede şi asta e foarte important fiindcă eşti, fără să ştii, singura persoană din lume cu care pot împărţi acest secret.”

Iată  că am revenit și cu cea de a doua carte pe care am reușit să o citesc. “Și dacă e devărat…”, scrisă de Marc Levy, este una dintre multe altele romane superbe pe care le-a creat. Această poveste este întruchiperea perfectă a iubirii fără margine.

Deși la început tristă, pe parcurs, romanul ne oferă o notă de umor ( am râs cu gura până la urechi), o notă de imposibil, o notă de ireal și, mai ales, de iubire deplină.

“Ce să crezi despre o femeie care-și alege dulapul din baie ca să-și petreacă zilele în el? Care se miră că o poți vedea? Care apare și dispare brusc și pretinde că este în comă profundă la celălalt capăt al orașului? Pe ea trebuie să o duci la pihiatru sau pe tine? Sau, dimpotrivă, trebuie să te lași în voia acestei aventuri extravagante? Și dacă e adevărat? O poveste tandră, o aventură plină de umor și neprevăzut.”

“Iubirea are un gust minunat, aminteşte-ţi că pentru ca să primeşti trebuie să oferi; aminteşte-ţi că pentru ca să poţi iubi, trebuie să fii tu însuţi. Încrede-te în instinctul tău, fii credincios conştiinţei şi emoţiilor tale, trăieşte-ţi viaţa, n-ai decât una. [..] Bagă de seamă, emoțiile sunt făcute pentru a fi împărtășite.”

2 Comments on Și dacă e devărat…- Marc Levy

  1. Este o carte absolut superba. Si continuarea acestui roman, la fel de minunata si emotionanta. <3

    O toamna dulce, sa aveti !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest