Cum se fac banii de-o..țigare!

Sunt o persoană miloasă și cred că așa am să rămân întotdeauna, însă, dacă până acum am dat și ultimul leuț, ca să zic așa, din mână, acum nu mai pot face asta.

Înțeleg că sunt atâția oameni care nu au ce mânca, nu au un loc unde dormi permanent, nu au cu ce se îmbrăca, dar nici nu se lasă ajutați; nu așa cum trebuie.
Văd din ce în ce mai des oameni care cerșesc- cerșetori, da?, care în loc să meargă la muncă preferă să stea în stradă, să-și folosească copii nou născuți ca să îi milească pe trecători și să se plimbe dintr-o parte în alta sperând că le va pica ceva din cer.

Nu-mi săriți în cap. Știu că sunt și oameni care nu pot muncii, care au o mână, un picior ori ce știu eu ce altă boală care îi determină să nu muncească, dar aceștia sunt excepţii. Cu ceilalți ce ne facem? Ce facem cu cei cărora, mai ales aceia, li se oferă un loc unde să muncească, o pâine, un pat și refuză?

E mai bine să facem pe miloșii cu cei ce urcă în autobuze și fac pe surdomuții? Și dacă sunt- au mâini, au picioare, de ce nu pot lucra? Să nu-mi spuneți mie că ”Nu o să-i angajeze nimeni” că nu cred așa ceva. E mai bine să facem pe miloșii cu cei cărora le dăm o pâine în loc de bani și după ce fac colțul străzii aruncă pâinea? E mai bine să facem pe miloșii cu cei care vin prin școli, cică cu autorizații, și fac pe handicapații (așa se spune, nu e o jignire) și apoi după ce ies din curtea școlii merg bine, au mâinile întregi și, culmea, nu sunt nici surzi, nici muți.

Nu știu cum vedeți voi lucrurile astea dar eu sunt idignată, dezamăgită!

10 Comments on Cum se fac banii de-o..țigare!

 1. Eu de cativa ani nu mai pun botul la astfel de tactici. Mi-e scarba, pur si simplu…
  Un exemplu concret, ce mi s-a intamplat: Ma abordeaza un tinerel la vreo 30 de ani, langa un Mega Image (abia iesisem), cica domnu, imi dai si mie te rog un leu? (Nu le mai plac 10 bani, acum vor un leu). I-am zis nu am, imi pare rau. Cum am trecut de el, l-am auzit inganand: Ce chitros!
  Imi venea sa ma intorc cu o chitroasa de dreapta spre el….

  • Da, stai linistit..si eu pot da zeci de exemple. Eram cu 2 colege, ne-am mai intalnit cu inca doua pe strada. In timp ce schimbam cateva vorbe, vine un copil de 12-13 ani si zice” Dati-mi 5 lei ca sunteti 5!”. La momentu respectiv mi-a venit sa rad..am zis” Ce amuzant e!” dar apoi daca stai sa te gandesti..cum ai zis si tu, nu le mai trebuie 10 bani… le trebuie 1 leu, 2,3 .. etc. Alt exemplu? Cand eram in liceu venea cica surdomuti cu cerseala sau cu cauze : strang bani pentru nu stiu ce copil bolnav… si dupa ce ieseau din curtea scolii vorbeau la telefon si erau foarte veseli. E pacat ca unii sunt naivi si mai cred.

 2. Am patit si eu lucruri…dar lasandu-i pe ei, sunt altii care chiar au nevoie de ajutor….

 3. așa, și?
  nu vrei să dai, nu dai. aștepți aplauze pentru că ai observat că cerșetorii pot munci?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest