Cu cât încerci mai mult…

“Dragă viaţă,

Personal, cu cât încerc mai mult să schimb ceva în bine, cu atât mai rău îmi iese. De obicei, cei care vor cu adevărat să schimbe ceva reuşesc asta, eu nu.
Poate că nu fac lucrurile cum trebuie, poate că viaţa s-a înverşunat şi vrea să mă pedepsească în vre-un fel sau poate, pur şi simplu, eu nu pot schimba lucrurile.

Nu odată am rănit oameni când voiam să-i fac să mă înţeleagă, să mă iubească. Nu odată mi s-a spus că tot ce fac sunt numai greşeli şi că, pe undeva, mai există o faţă a mea. Cuvintele m-au rănit, dar n-am mai reuşit să plâng cum făceam altă dată.
Pentru mine, plânsul, era un mod de a mă descărca; acum nici asta nu mai pot face.

Te-am întrebat de multe ori, viaţă, ce s-a întâmplat cu destinul meu; cel pe care mi l-ai dat, pe care-l ştiam eu. Unde îmi este puterea de a face totul să meargă şi bunătatea sufletului de care am nevoie?
Le-am căutat, să nu crezi că nu; le-am căutat în fiecare unghi întunecos dar nu le-am mai dat de urmă. Tot tu le-ai făcut să plece?

Oamenii, de multe ori, sunt neînţelegători sau te înţeleg greşit, şi oricât ai vrea să le expui sentimentele şi gândurile tale, mai rău faci. Oamenii îşi împing tristeţile şi frustrările către tine şi, la cea mai mică greşeală, tu devi responsabil pentru tot.

Aşadar viaţă, unde-ţi e dreptatea?”

2 Comments on Cu cât încerci mai mult…

 1. Uneori nu suntem noi de vina pentru ca nu putem schimba lucrurile , nu le putem imbunatati, uneori nici macar nu depinde de noi asta. Nu fi deznadajduita, daca crezi ca poti schimba ceva inseamna ca asa e, trebuie poate sa incerci mai mult, sa nu te dai batuta, si nu uita ca de cele mai multe ori schimbarea trebuie sa inceapa intai cu tine si apoi in celelalte lucruri, sa vina din interiorul tau. Cat despre oameni, iti dau dreptate…si eu am patit asa zilele astea, am sa incercat sa explic ceva si totul a devenit mult mai rau decat daca nu o faceam…am ajuns la concluzia ca uneori trebuie sa actionezi in tacere, oamenii nu vor sda inteleaga de multe ori, nu ca nu pot ci pur si simplu nu vor.

  P.S. Cine sau ce te-a suparat?:(

  • Sunt sentimente de moment toate astea. Cand esti suparat si dezamagit simti ca toata lumea e impotriva ta si ca totul se sparge in capul tau. De multe ori este asa, de alte multe ori doar ni se pare.

   Acum… prefer sa scriu ceea ce simt chiar daca mai tarziu sentimentele mele se schimba.
   Lavi, acum mi-a trecut, deci nu mai are mare importanta! Te pup.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest