Ce inseamna pentru tine sa dai de greu?

tumblr_m7ofciaHxu1ry2xw8o1_500

 

Au fost dese momentele în care am suferit datorită tensiunilor din casă şi nu de multe ori am simţit cum se rupe sufletul în mai mult de 10 bucăţi. Au fost dese şi momentele în care am plâns şi nu pentru că sunt neapărat un om slab ci pentru a mă descărca.
Nu rare au fost şi momentele în care am realizat că viaţa nu e aşa cum credeam şi că tot ce mi se părea floare la ureche era de fapt un drum lung şi anevoios.
Am înţeles într-un final că şi cei care locuiesc cu tine zi de zi sau cei pe care îi ai în preajmă mai mereu pot fi nişte dictatori, nişte oameni reci sau calculaţi şi cu mare nepăsare pentru cei din jur.
Am realizat cât de greu este uneori să păstrezi armonie în familie, în prietenie, în dragoste şi că totul cere muncă, sacrificiu şi dorinţă egală venită din ambele părţi.
Am înţeles că oricât de buni sunt oamenii au şi părţi mai rele, mai ascunse de văzul celor din jur, uneori ascunse până şi de ei înşişi.
Am spus odată că viaţa e cum e şi trebuie tratată ca atare. Viaţa nu-ţi vorbeşte, nu te împinge de la spate şi nu-ţi dă semnale de alarmă înainte de a te doborâ. Viaţa e parşivă, e dură şi rece iar tu trebuie să lupţi zi de zi să o faci să fie frumoasă. Dacă vrei bucurie, dăruieşte bucurie pentru a primi înapoi şi pentru a crea atmosfera dorită; dacă vrei mângâieri, dăruieşte mângăieri pentru a primi înapoi şi pentru a te simţi în siguranţă etc.
Viaţa nu e urâtă, nu. Viaţa este, cum spuneam, dură dar nu urâtă. Pentru a putea cunoaşte şi aprecia frumosul trebuie să cunoaştem răul. Cam aşa merg lucrurile…
Şi mai ştiu ceva. Oamenii nu vor fi niciodată pe deplin înţelegători.Oamenii vor avea aşteptări, te vor critica şi vor fi întotdeauna amuzaţi cânt vei spune”Mi-e greu”.
Ce înseamnă pentru mine să dau de greu?
Înseamnă o relaţie proastă între părinţi, înseamnă o bunică bolnavă care depinde de fiica ei, o fiică care, având grijă de mama ei, riscă să se îmbolnăvească de griji şi supărare, înseamnă rude care, dacă cândva îţi erau aproape, acum se fac uitate când ai cea mai mare nevoie etc. Asta înseamnă pentru mine greu.

Dar pentru tine, ce înseamnă a da de greu?

4 Comments on Ce inseamna pentru tine sa dai de greu?

  1. Ce dor imi era sa citesc ceva scris de tine..
    Te imbratisez cu dragoste, dor si drag! >:D< :*

  2. Greu pentru mine inseamna o mama bolnava si singura pe care vreau sa o ajut si nu pot, inseamna o bancnota de 50 de lei, ramai cu ea in casa si stii ca pentru cateva saptamani e tot ce mai ai si nu stii cum sa faci sa tragi de ea sa iti ajunga, greu pentru mine inseamna sa stii ca cel drag tie are nevoie de o bucurie, de ceva anume care ii este necesar si il vezi luptandu-se pentru asta, vezi ca nu poate reusi asa ca te gandesti sa ii faci tu acea bucurie sa i-o daruiesti dar constati ca nici tu nu poti.

    Cel mai mare greu dintre toate e atunci cand constati ca Dumnezeu tace la problemele tale, insa din fericire toate aceste greutati sunt in mana lui si chiar daca tace, El rezolva.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest