Alchimistul

The_Alchemist-198x300

Deseori ne temem sau nu ştim să ne ascultăm inima. Poate ne temem de ceea ce ne va spune pentru că poate de cele mai multe ori nu coincide cu ceea ce vrem, însă inima întotdeauna ne va spune ceea ce este corect, pentru că inima face parte din Legenda Lumii iar Legenda Lumii ştie tainele Universului. De fapt, Legenda este însăşi Universul.
Această taină am întâlnit-o şi în ” Alchimistul ” scris de către scriitorul brazilian Paulo Coelho, roman care face parte din alte minunate romane scrise chiar de acesta.

” Alchimistul ” ne spune aşa:
“Chiar dacă mai cârtesc uneori,spunea inima lui, e din pricină că sunt o inimă omenească, iar inimile omenesti aşa-s făcute. Le e teamă să-şi îndeplinească cele mai mari visuri, căci găsesc că nu merită sau n-au să le poată realiza.Noi, inimile,murim de frică numai când ne gândim la iubiri care au pierit pentru totdeauna, la clipe care ar fi putut fi bune şi n-au fost, la comori care ar fi putut fi descoperite şi au rămas pe vecie îngropate în nisip. Iar când se întâmplă aşa, suferim întotdeauna mult.
-Inima mea se teme să nu sufere.
-Spune-i că frica de a suferi e mai rea decât suferinţa însăşi.Şi nici o inimă n-a suferit când a plecat în căutarea visurilor sale, fiindcă orice clipă de căutare e o clipă de întâlnire cu Dumnezeu şi cu Veşnicia.”

Trebuie să recunosc că, la început, m-am “temut” puţin de titlul cărţii despre care credeam că (virgula) cu siguranţă nu mă va bucura foarte mult odată ce voi începe să-i parcurg filele dar m-am înşelat.Spuneam odată, cu ceva timp în urmă, în alt post de al meu, că de cele mai multe ori îmi aleg cărţile după titlu sau după prefaţă însă de data aceasta am ales această carte pentru că am auzit că este bună, pentru că am constatat cât este de citită şi pentru că, urmărind “micile” citate scrise de autor pe pagina sa oficială, am ajuns să-mi dau seama că este un om deosebit, înţelept şi tocmai de aceea am fost împinsă de curiozitate să aleg această carte.

Odată cu parcurgerea filelor “Alchimistul”-ui veţi începe să îndrăgiţi fiecare cuvânt şi să reflectaţi cât mai mult la ceea ce veţi descoperii.

8 Comments on Alchimistul

  1. Am ocolit ani de zile Alchimistul, că prea era lăudat Coelho pe toate gardurile și mi-era să nu-mi iau porția de dezamăgire citindu-l. Poate pentru că i-a venit vremea lecturării la momentul în care eram departe de casă, fără cei dragi alături, poate pentru că ediția care-mi picase în mână era într-o limbă străină – fapt care m-a obligat să fiu mai atentă la detalii – mi-a intrat în cap că e Cartea pe care o vei lua din raft fix atunci când trebuie. Nici mai devreme, nici mai târziu…

    • Exact asa s/a intamplat la mine. De fapt, astazi mi-a “picat” in mana, ca sa spun asa, fara sa vreau. Am fost la biblioteca dupa cu totul alta carte si fara sa`mi dau seama m-am trezit spunand” Paulo Coelho”… a fost ciudat. Doamna de acolo mi-a zis simplu”Alchimistul” si.am spus “DA!”, iarasi fara sa stau pe ganduri. Cred ca era , cum ai zis si tu, Cartea pe care am luat-o fix atunci cand trebuie…!

  2. cred ca ar trebui sa o recitesc…:)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest