Zilele din “ziua de azi”

large (14)

Am să fiu cât se poate de sinceră : mi-e silă de vremurile prezente!
Sunt conştientă că de când e lumea există crimă, există viol, există oameni maltrataţi, animale maltratate; există hoţii şi înşelătorii. Dar fraţilor, până când? Şi de ce, în loc să devină cât mai puţine, sunt din ce în ce mai multe?

1. De ce tânăra de 20 de ani, săracă lipită pământului, care a găsit un portofel cu 1000 de lei în el, în loc să-l păstreze l-a dus la poliţie să îi fie înapoiat proprietarei, a primit tocmai de la proprietară numai 15 lei? O să-mi ziceţi probabil că-i ajunge ori că de fapt nu trebuie să-i dea nimic căci era de datoria ei să o facă. Păi… în ce vremuri trăim şi la câţi oameni săraci sunt, nu aş mai prea numi-o “datorie”. Ar fi putut măcat să fie un 0 în plus la cei 15 lei (150 zic)… ar fi ajutat-o mult. Dar e numai părerea mea!

2. De ce adolescentul de numai 16 ani din Cluj Napoca, datorită faptului că e boxeur, îşi imaginează că poate juca “knockout game” cu trecătorii ca mai apoi să o rupă la fugă? Şi nu, nu e o mică “pălmuţă” şi-a fugit.E un “pălmoi”, un pumn care poate lăsa oamenii inconştienţi şi apoi o rupe la fugă. Şi, ce credeţi? Nu i se poate face mai nimic fiincă cică” E doar un minor “. Zău? Şi asta îi dă dreptul să joace “knockout game-uri” de câte ori i se face chef de joacă?Dar e numai părerea mea!
Aici Bogdan ne spune mai multe despre asta.

3. Am mai scris şi cu 2 articole în urmă despre acei căţei şi despre soarta lor ” minunată “. Cred că nu mai e nevoie să spun încă odată ce mă deranjează. Dar hei, e doar părerea mea!:)

4. De ce s-a ajuns oare la violuri şi trafic de minore? Oare fetiţele alea nu ar fi avut nevoie de un viitor frumos, de o imagine psihică curată şi nu una distrusă complet? Mă întreb, oare oamenii ăştia, cu toată credinţa mea trebuie s-o spun, n-ar merita jupuiţi de vi? N-ar merita să li se taie ” ce-au ei mai scump ” şi să fie închişi unde le e locul, adică la nebuni!?

Oh Doamne, şi încă câte aş mai avea de spus dar sunt sigură că aveţi ochii larg deschişi şi vedeţi astfel de lucruri. Cum oare putem să schimbăm ceva, să schimăm ţara în care trăim dacă nu face nimeni nimic, dacă noi nu încercăm?
De fapt, ce-am putea face noi, când “ăi mai de sus” se lăfăie în bani indiferent că fac un om fericit ori că-l bagă-n pământ!:)

1 Comment on Zilele din “ziua de azi”

  1. Ai pus punctul pe i, dar eu stiu ca intr-o zi Dumnezeu va avea grija sa se ocupe si de astia care se cred ei cineva si fac din astea… El le vede pe toate.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest