Cititul si lumea in care te duce

large

Nu am spus prea multor persoane acest lucru, nu pentru că ar fi vre-un secret sau ceva de genul, nici pomeneală de aşa ceva, ci pentru că nu am avut ocazia, dar îmi place foarte mult să citesc. O să mă întrebaţi probabil cum îmi aleg o carte, după ce mă ghidez.

Ei bine, eu îmi aleg cartea în felul următor: ori pentru că îmi este recomandată cu mare ardoare, ori după copertă şi titlu.
Ştiu, coperta nu face conţinutul cărţii dar, pentru că nu toate au la sfârşit acel mic rezumat din care să-mi pot da seama măcar în mare despre ce este vorba, îmi aleg cartea după titlu. Da, pe mine titlul unei cărţi mă atrage, îmi spune ceva… şi de cele mai multe ori nu m-am înşelat.

Pentru că mă pasionează acest lucru, pentru că îmi doresc să citesc cât mai multe cărţi şi, bine-nţeles, pentru ca îmi place, aş vrea tare mult să-mi spuneţi, în primul rând, cum vă alegeţi cartea şi, în al doilea rând, care sunt cărţile care v-au plăcut cel mai mult?

4 Comments on Cititul si lumea in care te duce

  1. Cele mai multe cărți le-am ales după autor, titlu. Odată ce îți place o carte nu ai cum să nu vrei să vezi ce a mai scris acel autor. Nu pot să zic care mi-a plăcut mai mult pentru că sunt genuri diferite. Las totuși câteva titluri : ” Contele de Monte Cristo ” A. Dumas, ”Crimă și pedeapsă” Dostoievski, ”Flori pentru Algernon” D. Keys . Și pentru că e în ton cu postarea ta îți las și o leapșă http://ina15.wordpress.com/2014/02/11/leapsa-despre-carti/ .

  2. Eu aleg de obicei cartile dupa titlu, citind cateva pagini de la inceputul cartii sau dupa numele capitolelor ( stiu ca nu e cea mai ”stralucita” metoda dar, cateodata functioneaza). Am cateva sugestii de carti pe blogul meu! Lectura placuta in continuare! http://haveabigsmile.wordpress.com/2014/03/05/10-carti-de-citit-inainte-de-culcare/

  3. Eu imi aleg cartile in functie de titlu, coperta si descriere. Bineinteles ca de cele mai multe ori descrierea e cea care ma lumineaza mai mult dar dupa cum ai zis si tu, si titlul spune multe, si coperta. Apoi mai aleg carti din recomandari si mi s-a mai intamplat sa vreau sa citesc o carte dupa ce am vizionat filmul facut pe ea.

    Cel mai mult mi-au placut: Iudita, Devoratorul de pacate, Jessica 1 si 2, Spitalul municipal, Cand grierii plang. Nici una din ele nu este de dragoste, dar sunt carti de suflet, povesti de suflet. Ti le recomand, sunt sigura ca iti vor placea! Iti pot povesti despre ele in privat daca vrei.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest