Femeile si sprijinul

Probabil vă amintiţi că într-o postare, scrisă nu de mult, am redat minunăţia ce zace într-o femeie, puterea cu care poate să treacă întotdeauna mai departe, modul în care rezolvă totul chiar daca pentru lume pare imposibil etc. Ei bine aşa şi este însă eu vreau să vorbesc astăzi puţin şi despre ” slăbiciunea” ei, dacă se poate numi aşa.

În ultimele zile, nu numai eu ci şi alte prietene şi cunoştinţe, am trecut prin nişte momente care ne-au ” schimbat ” oarecum pentru câteva zile, momente cărora nu le puteam face faţă că, vorba aceea, suntem şi noi oameni.Când spun ne-au schimbat, mă refer la faptul că ne-au făcut mai vulnerabile, mai slabe, mai triste, mai lipsite de putere. Să ştiţi, momentele acestea nu sunt numai în acea perioadă lunară ce apare în viaţa unei femei, sunt şi în multe alte perioade şi vin nechemate( de fapt, cine ar chema asemenea momente?).

Ideea este că atunci când ne aflăm în asemenea momente avem nevoie de sprijin, mult sprijin. Majoritatea oamenilor de lângă noi se aşteaptă să trecem peste şi să nu mai fim aşa. Ok, uşor de spus, greu de făcut.
Nu cumva o vorbă bună, poate şi o îmbrăţişare ne-ar ajuta mai mult? Oare nu sprijinul acela pe care indirect noi îl căutăm ar fi cea mai bună soluţie?

Pentru că, personal, am trecut de acel moment, acea stare, aş vrea să spun că realitatea este cu totul alta fetelor. Orice alte gânduri pe care le-am avea în acele momente, cum că nu suntem prea bune, prea frumoase, că suntem prea grase, prea slabe, că X e mai bună ca noi, că Y are mai multe talente, că nu ne mai convine aia şi aia şi aialaltă, sunt doar nişte gânduri trecătoare, nişte stări proaste în momente nepotrivite, Ok?

Nu trebuie să fim ca X sau Y pentru că suntem unice, fiecare în felul ei, nu trebuie să ne descărcăm frustrarea şi nervi pe X sau Y pentru că de la noi porneşte tot acel coktail de stări emoţionale proaste. Trebuie să avem curaj să cerem sprijin, să recunoaştem că oricât de puternice am fi avem nevoie de sprijin şi înţelegere.Nu suntem de piatră, nu?

7 Comments on Femeile si sprijinul

  1. Nimeni nu este de piatra! Iar daca ma gandesc la cazul sa spunem al unei femei, in relatia cu barbatul cu care imparte si bunele si relele, barbatul are datoria sa o inteleaga si sa o ajute sa treaca mai usor peste problema respectiva, sau peste orice alta problema, fara sa fie nevoie sa i se ceara sau sa i se explice amanuntit de ce.

  2. Sunt de acord cu tine 🙂

  3. Draga mea cred ca a fost ceva in aer caci si eu am avut momente asemanatoare si intr-adevar, ca sa trecem peste chiar avem nevoie de sprijin si intelegere si trebuie sa stim si cum sa cerem lucrurile acestea:D duminica faina:D

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest