E important

Nu ştiu câţi dintre voi aţi văzut acest video, câţi i-aţi dat importanţă sau pe câţi dintre voi v-a atins însă pe mine m-a “cucerit” prin simplul fapt că îţi înşiră realitatea. E o realitate care există, o realitate în care trăim şi cu care puţini se confruntă( majoritatea o acceptă) de parcă ar trebuii să fie un lucru normal.

Cred că nu sunt singura care a luat parte( fiind martor fără voie, bineînţeles) la agresiune faţă de animale… faţă de nişte suflete care, aşa cum ne arată şi în aces video, au fost poate primele pe pământ înaintea noastră. Nişte suflete care sunt agresive din cauză că nu au raţiune ca şi noi, din cauză că pentru ei este doar “legea junglei” care îi conduce la astfel de comportamente…  nişte suflete care pot fi şi blânde, iubitoare şi ascultătoare.

E drept, nu scuză nimic când un om este rănit din cauza lor. Însă noi, ca oameni cu gândire şi cu sentimente, cum le putem face rău? Cu ce drept le pedepsim, le atacăm, le ucidem? Oare, dacă ar fi existat altă viaţă mai mare şi mai puternică decât noi, aşa cum suntem noi faţă de ele, cum ne-am fi simţit fiind agresate?

Îmi veţi spune că sunt sentimentală şi imatură, dar sentimentele şi umanismul sunt foarte clare şi adevărate şi nimic nu poate schimba acest lucru.

Ce vreau eu? Vreau să realizeze şi restul oamenilor că nu avem nici un drept să rănim. Că avem numai dreptul de a face bine, de a ierta, de a învăţa şi de a înţelege. Că distrugând frumosul din jurul nostru, ne distrugem pe noi înşine şi căminul nostru.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest