Desenele copilăriei

Să vorbesc despre asta, spun sincer, mă cuprinde puţin nostalgia trecutului. Mi-e dor de copilărie, nu că acum nu mă mai bucur de viaţă, însă mi-e dor de acei ani din viaţă atât de inocenţi, atât de cuminţi şi puri. Nu pot să nu mă gândesc la minunatele zile în care, după ce îmi terminam temele, mă grăbeam spre televizor pentru că memorasem ora începerii fiecărui desen.

Da, îmi este dor de desenele copilăriei, cele care mi-au marcat viaţa de mic copil, cele care mă bucurau atât de tare când auzeam genericul.Mă aşezam în faţa televizorului cu ochii larg deschişi, plină de entuziasm şi de emoţie.

Cine nu-şi mai aminteşte de Familia Tofu cu învăţămintele ei sănătoase sau de Câine Rău căţelul roz şi cuminte care era considerat întotdeauna rău pentru că voia să-şi salveze stăpâna, drâguţa bătrânică? Sau poate vă mai amintiţi de Jack piratul cel teribil, Tom and Jerry,  Ed, Edd şi Eddy, Familia Flinstone, Familia Addams, Scooby Doo-unde eşti tu? şi multe multe altele. Sunt sigură că vă amintiţi de fiecare în parte pentru că fiecare ne-a bucurat existenţa în acele momente frumoase ale copilăriei.

E trist că în ziua de astăzi, singurele desene pe care le mai vezi(exceptand Boomerang-ul care încearcă încă să ne păstreze vie amintirea copilăriei) sunt cele cu roboţi, maşini, lupte, monştrii, forţe ale răului ş.a.m.d. Oare ce-i mici, ce-i care sunt acum în acel moment al vieţii cum am fost noi, ce anume mai pot vedea frumos, curat, ce anume mai pot învăţa din aceste desene? Dacă nu sunt copii cu o situaţie bună pentru a avea un computer şi respectiv internet pentru a urmării desenele cu adevărat bune, atunci nu le rămân decât jocurile copilăriei despre care vreau să cred că nu au fost tae uitării şi acestea. Dar şi aşa, nici influenţa unui computer la o vârstă fragedă nu aş vedea-o potrivită.

Nu ştiu voi cum sunteţi, însă mie îmi lipsesc Desenele Copilăriei!

4 Comments on Desenele copilăriei

  1. Și mieee îmi lipsesc !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest