Omenie

Nu am intentia si nici nu-mi place neaparat sa fac diferente intre tara mea, tara in care m-am nascut si am crescut si alta tara insa uneori este imperios necesar.

Ieri, in timp ce ma indreptam cu o prietena spre casa, am luat parte la un moment de omenie sa-i spun asa. In timp ce asteptam autobuzul spre cartierul unde lucrez a venit un altul inaintea sa. In acest autobuz ar fi trebuit sa urce un domn in carut cu rotile insa nu s-a putut deoarece trapa autobuzului nu se deschidea. S-a asteptat mai mult de 10 minunte pentru a se se deschide trapa insa nici o sansa;pasagerii si soferul pastrandu-si insa calmul . Intr-un final a ajuns si autobuzul nostru si pentru ca acestui autobuz i se deschidea trapa s-a facut schimb de pasageri si de cursa.

Concluzia: pentru o singura persoana care pe deasupra se mai afla si in scaun cu rotile, s-a facut atata”tam-tam” sa spun asa iar oamenii si-au pastrat calmul si au facut tot posibilul sa-l ajute.

Personal, am ramas placut surprinsa si mi-a zburat gandul imediat, involuntar, la faptul ca in Romania nu am vazut sa se intample asa ceva si nici nu stiu daca s-ar intampla sau cat de des s-ar intampla. Mai degraba, ca persoana care ai nevoie de ajutor, ai auzi un” Hai lasa-ma, ma grabesc si incurc traficu’!”.

Nu, nu mi s-a urcat tara straina la cap si nici nu-mi desconsider tara insa consider ca ar trebuii sa avem si noi asemenea exemple pozitive!

8 Comments on Omenie

  1. Știu cum e cu sentimentul ăsta de Păcat că la noi nu se poate! Nu-i deloc plăcut, dar sa sperăm că în timp se va remedia și asta… 🙂

  2. Sincer, nu știu dacă despre omenie este vorba cât despre educație și corectitudine din punct de vedere al comportamentului social. Oricum, la ambele suntem deficitari. Dar nu cred că și la omenie, în sensul clasic al cuvântului.

    • Iar, din pacate, la noi, educatia si corectitudinea sunt cu mult in spate… si, cum i spuneam si lui Bursucel, sper sa se remedieze desi nu cred ca se va intampla asta, nu curand.

  3. Din păcate am simţit şi eu diferenţele astea. Nu ştiu când şi cum dar tot sper să se îndrepte şi la noi unele lucruri…

  4. Foarte frumos. În ce colț de țară s-a întâmplat ?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest