Mândrie şi prejudecată-Jane Austen

pride-prejudice-403549lAcum ceva timp, destul de mult, am citit un roman care m-a impresionat tare mult.M-a impresionat atât prin naturaleţea cu care este descris fiecare personaj cât şi prin felul în care fiecare dintre acestea trăieşte, simte şi, nu în ultimul rând, vede lumea. Fiecare dintre personaje are o viziune asupra lumii în care trăiesc bine conturată.

“Mândrie şi prejudecată” este unul dintre cele mai frumoase dar şi cunoscute romane de dragoste din toate timpurile. M-a cucerit de la bun început şi cu cât înaintam în citirea acestei poveşti cu atât mai greu îmi era să las cartea din mână.

Acţiunea se petrece la Londra, la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea.Un tânăr nobil, plin de viaţă, întreţine legături cu tinere dominişoare prin scrisori, dansuri de societate, întâlniri urmate de plimbări îndelungi şi petreceri. Cu toate acestea, tânărul nostru nobil nu se simte complet şi are şi de ce: nu întâlnise pe cine trebuie până atunci;nu o întâlnise pe Elizabeth.

Între cei doi se găseşte o scânteie enormă datorită faptului că au caractere diferite;caractere pe care nu le-ai putea vedea împreună niciodată.Şi totuşi…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest