Jane Eyre-Charlotte Bronte

Vă recomand cu mare drag romanul “Jane Eyre” a lui Charlotte Bronte !

Se întămpla pe la sfărşitul secolului al 19-lea, începutul secolului 20, într-un conac al durerii şi suferinţei trăieşte o tânără fată.O fetiţă de numai 10 ani, pe numele de Jane Eyre, orfană dar lăsată în grija mătuşii ei doamna Reed.Jane este un copil frumos şi cuminte, însă pentru că este considerată un copil needucat şi obraznic este supusă mereu pedepselor dar şi obrăzniciilor verilor ei.
Norocul vine oarecum de parte ei când este trimisă la o şcoală de fete în Lowood, unde o întâlneşte pe Helen Burns, o tânără ce devine prima şi unica ei prietenă. Din păcate, Helen moare îmbolnăvindu-se şi lăsând-o pe Jane singură din nou.Cu toate că îi este greu, tânăra mai rămâne în şcoală încă 8 ani , 6 ani ca elevă şi 2 ani ca profesoară.
Dorind totuşi să facă o schimbare, Jane depune un anunţ într-un ziar, căutând un post de guvernantă şi iată că şi reşeşte asta.La scurt timp, ajunge la Thornfield,pentru o copiliţă de 10 anişori, franţuzoaică, numită Adelle.
Aici Jane se bucură de noua sa viaţă, însă cum povestea noastră nu se putea termina aşa, autorul îi pune în cale o nouă provocare: iubirea.Îl cunoaşte ,deci, pe Edward Rochester pentru care va simţii ce nu a mai simţit niciodată până acum.Dragostea îşi face apariţia şi în viaţa ei şi i-o dă peste cap…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest