Tu ce preţuieşti?

Datorită unei convorbiri cu un amic ,în urma căreia am aflat părerea lui despre ce contează în viaţă,am căzut şi eu pe gânduri şi am început la rândul meu să mă întreb ce contează cel mai mult pentru mine,ce preţuiesc eu.Şi-am aflat. De fapt,am realizat că multe din lucrurile la care am aspirat nu sunt cele mai importante,nu au cea mai mare valoare şi că ce contează cu adevărat e dragostea-dragostea pentru viaţă,pentru familie,pentru prieteni şi pentru jumătatea mea.

Îmi preţuiesc familia pentru că la ei mă pot întoarce de fiecare dată când realizez că am greşit,pentru că ei mă vor accepta întotdeauna aşa cum sunt,pentru că  mă vor ierta întotdeauna chiar de-i voi rănii şi pentru că nu există sprijin mai mare decât al familiei.

Îmi preţuiesc prietenii pentru că au fost întotdeauna lângă mine, plângând sau râzând împreună cu mine,ţinându-mă de mână când îmi era teamă să păşesc înainte,iertându-mă când le-am greşit şi rămânând lângă mine de câte ori i-am alungat.

Îmi preţuiesc iubitul pentru că mă iubeşte necondiţionat,pentru că mă acceptă cu toate nebuniile mele,pentru că certurile lui sunt balsam pentru sufletul meu,pentru că deşii nu e mereu fizic lângă mine , este întotdeauna prezent cu sufletul, pentru că mă simte de câte ori sunt tristă,pentru că mă alintă într-una ,pentru că se gândeşte întotdeauna la mine,pentru că ştie când să tacă şi când să vorbeasca.Îl preţuiesc pentru că mă preţuieşte.

Şi-am realizat că preţuiesc viaţa.Viaţa cu tot ce înseamnă ea: cu cer senin,cu rouă,cu soare,cu ploaie,cu flori,cu iarbă,cu vânt,cu fiinţe pământeşti.Preţuiesc fiecare secundă ce trece şi preţuiesc fiecare moment din viaţă.

Tu,ce preţuieşti?Pentru tine ce contează cel mai mult în viaţă?

8 Comments on Tu ce preţuieşti?

  1. “Şi-am realizat că preţuiesc viaţa.Viaţa cu tot ce înseamnă ea: cu cer senin,cu rouă,cu soare,cu ploaie,cu flori,cu iarbă,cu vânt,cu fiinţe pământeşti.Preţuiesc fiecare secundă ce trece şi preţuiesc fiecare moment din viaţă.”
    Cred că aşa aş fi răspuns şi eu. 😛

  2. Raspunsul meu ar fi acelasi cu al tau 🙂

  3. Cel mai important lucru pentru mine, este să trăiesc așa cum îi place Celui ce a murit de dragul meu! :). O zi minunată, pentru prețioasa Alissu! 🙂

  4. Prețuiesc timpul pierdut pentru că deși nu se mai întoarce am învățat din el pentru viitor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Pin It on Pinterest